Cel puțin așa arată cel mai recent sondaj realziat de compania britanică de cercetare de piaţă YouGov. La studiu au aprticipat 42.000 de persoane din 41 de țări, iar rezultatul a fost surprinzător.

 

Pentru prima dată, Melania Trump a intrat în topul celor mai admirate femei din lume. Deși soțul ei, președintele american, Donald Trump, este cel mai detestat lider de la Casa Albă, prima doamnă a SUA a reușit că cucerească inimile tuturor cu discreția și eleganța ei, atrângând admirația tuturor. Ea ocupă locul 19 al clasamentului.

Michelle Obama ocupă prima poziție în top. Ea a devansat-o în topul preferinţelor publicului pe realizatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey, clasată pe locul al doilea.

Bill Gates este cel mai admirat bărbat

Actriţa laureată cu Oscar şi activistă pentru drepturile omului Angelina Jolie ocupă cea de-a treia poziţie, iar regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a clasat pe a patra.

Fostul secretar de stat al SUA Hillary Clinton – de asemenea o fostă primă doamnă a SUA – ocupă cea de-a opta poziţie în preferinţele publicului, în timp ce diva pop Madonna se află pe locul al 11-lea.

Activista pentru drepturile persoanelor LGBT Ellen DeGeneres se află pe locul al 15-lea în clasament.

Pe lista celor mai admiraţi bărbaţi, soţul lui Michelle, fostul preşedinte Barack Obama, ocupă locul al doilea. În fruntea clasamentului personalităţilor masculine se află miliardarul şi filantropul Bill Gates, iar vedeta filmelor de acţiune Jackie Chan este pe poziţia a treia.

 

Citește și: