Cu câteva săptămâni înainte să moară, regele muzicii pop simțea că i se apropie sfârșitul. Speriat, el i-a trimis mai multe scrisori lui Michael Jacobshagen, un om de afaceri german, cu care artistul era bun prieten, în care dezvăluie că știe că va fi ucis. „Ei încearcă să mă ucisă”, „Mă tem pentru viața mea”, spunea megastarul în scrisori.

Omul de afaceri Michael Jacobshagen (34 de ani) a făcut aceste dezvăluiri în cadrul unei emisiuni din Australia, precizând că era prieten cu starul de mai bine de 20 de ani. El a povestit că într-o noapte, în timp ce se pregătea pentru concertele de pe arena O2 din Londra, Michael l-a sunat plângând dintr-o ascunzătoare din Las Vegas, rugându-l să vină în SUA să stea cu el.

„Avea o cădere nervoasă îmi spunea „mă vor ucide””, își amintește Jacobshagen. După ce a stat trei zile cu el, Michael i-a dat cele 13 scrisori, în care îi repeta de nenumărate ori că „ei” vor încerca să-l omoare.

Artistul nu i-a clarificat cine sunt acești „ei”, însă în unele scrisori se refera la reprezentanții AEG ce-i promovau concertele din Londra. „AEG pune așa multă presiune pe mine…Mă tem pentru viața mea”, a scris Jackson în una dintre scrisori, iar după câteva săptămâni acesta a fost găsit mort.

Cauza oficială a morții artistului a fos supradoză de propofol. Medicul lui personal Conrad Murray a făcut doi ani de închisoare din sentința de patru ani, după ce a fost găsit vinovat de omor involuntar pentru administrarea dozei letale de droguri. Cu toate acestea, Jacobshagen spune că Jackson folosea propofol de mai bine de 10 ani pentru a-și vindeca insomnia și știa exact ce doză trebuie să ia.

Dezvăluirile afaceristului sunt cu atât mai șocante, cu cât și fiica lui Michael, Paris, a  declarat anul trecut că are dovezi clare că tatăl ei a fost ucis.