Regretatul cântăreț Michael Jackson ocupă prima poziţie în topul vedetelor cu cele mai mari venituri, deși nu mai sunt în viaţă. În urma morţii sale neașteptate, cauzate de o supradoză de medicamente, în 2009, la vârsta de 50 de ani, artistul a avut o creştere uriașă a vânzărilor de albume şi a obiectelor personale scoase la licitaţie.

În acest an, veniturile legendarului artist sunt de 115 milioane de dolari, conform revistei Forbes, citată de BBC. Și este al treilea an consecutiv de când se menține în vârful clasamentului.

Pe locul al doilea este Regele Rock ‘n’ Roll-ului Elvis Presley, cu suma de 55 milioane de dolari, iar pe locul al treilea creatorul american de benzi desenate Charles Schulz, trecut în neființă în anul 2000, cu venituri de 40 de milioane de dolari.

Cântăreţul jamaican Bob Marley, supranumit Regele Muzicii Reggae, se află pe locul al patrulea, cu venituri de 21 milioane de dolari, iar celebra actriţă Elizabeth Taylor, care a decedat în 2011, la vârsta de 79 de ani, este pe treapta a cincea, cu încasări de 20 de milioane de dolari.

Ierarhia a fost realizată în urma consultărilor avute de editorii revistei Forbes cu administratorii moştenirilor lăsate de staruri, cu avocaţi şi cu administratori ai licenţelor deţinute de celebrităţi şi a analizării veniturilor obţinute în intervalul octombrie 2014 – octombrie 2015.

Credit foto: Facebook