Regele muzicii pop a decedat în 2009  din cauza unei supradoze de medicamente, la vârsta de 50 de ani, dar numele lui continuă să genereze încasări semnificative. Averea lui a trecut de 400 de milioane de dolari, în ultimele 12 luni. Mare parte din încasări au provenit din recenta achiziţie de către Sony a acţiunilor pe care le deţinea în EMI Music Publishing – tranzacţie care s-a ridicat la 287 de milioane de dolari.

Citește și: Andra, însărcinată cu al treilea copil? Când au văzut această poză cu artista, toți fanii au rămas mască. „Burtica aia ascunde vreo supriză?”

Elvis Presley, pe locul doi cu venituri de 40 milioane de dolari

Al doilea în top este “Regele rock’n’roll-ului”, Elvis Presley, decedat pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, cu venituri de 40 milioane de dolari în ultimul an. El e urmat de jucătorul de golf profesionist american Arnold Palmer, decedat în 2016, la vârsta de 87 de ani, cu 35 de milioane de dolari.

Locul al patrulea i-a revenit creatorului american de benzi desenate Charles Schulz, decedat în 2000, care a generat în ultimele 12 luni venituri de 34 de milioane de dolari.

Cântăreţul jamaican Bob Marley se află pe locul al cincilea, cu venituri de 23 de milioane de dolari.

Editorii Forbes au realizat topul în urma discuţiilor cu administratorii moştenirilor lăsate de vedete, cu avocaţi şi administratori ai licenţelor deţinute de celebrităţi şi a analizării veniturilor obţinute în perioada octombrie 2017 – octombrie 2018.

Citește și: