Acum în vârstă de 59 de ani, actorul era în vârful apogeului când medicii i-au spus în față crudul adevăr. De atunci, Michael J. Fox se luptă zi de zi cu boala, care l-a și îmbătrânit prematur.

asa arata actorul in 1991, cand a fost diagnosticatSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Cu toate acestea, nu a renunțat la actorie. Încearcă să-și facă meseria chiar și în aceste condiții. De altfel, initial a ținut secretă boala, timp de 7 ani, tocmai pentru a nu-și pune în pericol cariera.

Un personaj care i s-a potrivit mănuşă lui Fox a fost Louis Canning în ”The Good Wife”, pe care l-a jucat din 2010 până în 2016. Michael întruchipează rolul unui avocat care suferă de dischinezie, afecţiune care poate apărea ca un efect secundar al medicamentelor care tratează Parkinsonul.

Pentru prestația sa, el a fost nominalizat de cinci ori la Premiile Emmy.

Cum e din ce în ce mai greu, dacă nu imposibil să joace roluri ”normale”, actorul împrumută, cel mai adesea, vocea sa personajelor din filmele de animație.

„Îmi dau seama acum că pot juca orice personaj, atâta timp cât suferă de Parkinson’’, a spus Michael J. Fox într-un interviu.

În ciuda voinţei sale puternice de a trăi, boala îl afectează foarte mul. Michael nu mai este capabil să execute nici cele mai simple activiţi de zi cu zi. Actorul are o asistentă care îl ajută să facă duş, să se spele pe dinţi şi să se îmbrace.

Vezi și Drama unui actor emblematic, după ce a fost diagnosticat cu Parkinson: ”Creierul meu funcționează diferit. Iau șase pastile pe zi”

Citește și: