Actorul  a făcut furori în filmul „Înapoi în viitor”, unde călătorea cu mașina timpului, alături de omul de știință, Emmett „Doc” Brown , aventurile lor fiind urmărite cu sufletul la gură de milioane de oameni din întreaga lume.  Michael J. Fox avea 24 de ani când a primit rolul lui Marty McFly  din „Back To The Future/Înapoi în Viitor” (1985), însă rolul l-a făcut rapid  celebru şi a devenit imediat idolul adolescenților.

Actorul  canadian şi-a consolidat statutul de star prin prestaţiile din serialele TV „Family Ties” (1982-1989) şi „Spin City” (1996-2001), precum şi în numeroase producţii cinematografice de succes:  „Un vârcolac adolescent”, „Doctor Hollywood”, „Partener de ocazie”, „Dragoste de cinci stele” și multe altele.

Însă, nici nu a apucat bine să se bucure de succesul lui, pentru că doar 6 ani mai târziu, în 1991, a primit cea mai teribilă veste. La doar 29 de ani, a fost diagnosticat cu boala Parkinson. Michael a ținut totul secret timp de opt ani. Abia în 1998, a recunoscut public că suferă de această afecțiune, iar în anul 2000 a fost nevoit să ia o pauză de la actorie, pentru că simptomele bolii lui s-au înrăutățit.

Michael J Fox, în rolul lui Marty din filmul „Înapoi în viitor”SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Citește și: Katherine Jackson  a suferit un accident vascular cerebral. Și-a pierdut vederea și nu mai poate să vorbească

Joacă într-un nou serial

De atunci, Michael s-a implicat activ în diverse cercetări pentru a descoperi un leac pentru această afecțiune cumplită. El a fondat organizaţia Michael J. Fox Foundation,  și a reuşit să-şi menţină boala sub control cu ajutorul unui medicament nou.

Însă, această maladie cumplită și-a pus amprenta pe trupul lui, iar la 56 de ani a ajuns de nerecunoscut. Actorul a fost surprins recent, pe aeroportul din Toronto. Cu o șapcă pe cap, cu barbă, mustață și ochelari,  acesta merge sprijinit într-un baston și este vizibil îmbătrânit, imaginea lui fiind de departe de cea cu care și-a obișnuit fanii.

 

Cu toate acestea,  din 1999, el  a avut în continuare apariţii episodice în diferite seriale şi şi-a împrumutat vocea pentru filme de desene animate, cel mai cunoscut fiind „Stuart Little” și „Disney’s Atlantis: The Lost Empire”. A avut o apariție de succes și în celebrul serial „The Good Wife (n.r.- Soția perfectă”, pentru care a fost nominalizat trei ani consecutive la premiile Emmy pentru rolul avocatului  Louis Canning, care suferă în film de o afecţiune ale cărei simptoame sunt aproape identice cu cele ale maladiei Parkinson, astfel că actorul nu a fost nevoit să-şi ascundă boala în timpul filmărilor. El a mai avut roluri cameo în „Boston Legal”,  ”Scrubs”, ”Curb Your Enthusiasm”  și „ Rescue Me”, iar din 18 aprilie va putea fi urmărit într-un nou serial „Designated Survivor”, unde joacă rolul tot unui avocat, Ethan West.

Citește și: