„Michael Flatley a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer. A fost supus unei intervenţii chirurgicale şi se află în grija unei echipe excelente de medici”, este anunţul postat pe contul de Instagram al artistului, în dreptul unei imagini cu Michael Flatley privind spre mare. Echipa artistului mai precizează că nu vor mai exista comentarii pe acest subiect și face apel la liniște și rugăciuni.

Pe 20 mai 2023, trupa de dans „Lord of The Dance” revine la București și pune în scenă un spectacol aniversar, la Sala Palatului, în regia lui Michael Flatley și acompaniat de compozițiile lui Gerard Fahy.

Michael Flatley a devenit celebru după o interpretare de şapte minute în timpul concursului Eurovision din 1994. A inclus apoi şi a extins momentul în spectacolul său de teatru, „Riverdance”, care combina muzica şi dansul tradiţional irlandez. Premiera a avut loc la Point Theatre, în Dublin, în 1996 şi a fost un succes care i-a marcat cariera. A continuat să creeze spectacole de teatru, printre care „Lord of the Dance”, „Feet of Flames” şi „Celtic Tiger”, notează News.ro.

„Lord of the Dance” a avut un număr record de 21 de spectacole consecutive pe Wembley Arena. La acea vreme, la sfârşitul anilor 1990, picioarele lui Michael Flatley erau asigurate pentru 25 de milioane de lire sterline. Dansatorul s-a retras din cauza unei accidentări după un spectacol în Las Vegas, de Ziua Sfântului Patrick, în martie 2017.

„Lord of the Dance” a făcut un turneu aniversar în 2022, la 25 de ani de la punerea sa în scenă, iar banii au fost direcţionaţi către efortul umanitar din Ucraina după invazia Rusiei.

Michael Flatley a mai avut un cancer de piele, fiind diagnosticat cu un melanom malign în 2003, după ce a fost observat de un telespectator la MTV. Anterior, el strânsese bani pentru organizaţii caritabile care luptă împotriva cancerului. „A fost o pură întâmplare că a fost observat. Nici măcar nu-l băgasem de seamă vreodată”, a declarat artistul pentru „Irish Independent”.

Citește și: VIDEO Momentul șocant în care Mirabela Dauer a aflat că are cancer. „Dumnezeu e singurul care a stat alături de mine. Prietenii au dispărut”

Citește și: Mircea Sandu: „Mă lupt cu al treilea cancer”. Cu lacrimi în ochi, fostul șef al FRF face dezvăluiri cutremurătoare

Citește și: Marina Scupra ar fi împlinit 55 de ani. Destinul trist al solistei, pe care cancerul a răpus-o în trei luni

Citește și: Andreea Ibacka, dezvăluiri dureroase: „Am fost suspectă de cancer la sân. Aș fi simțit uneori nevoia să urlu”