În tinerețe bea cot la cot cu membrii trupelor Beatles și Rolling Stones și fuma 4 pachete de țigări pe zi, a povestit el recent. ”Îi știam pe cei de laBeatles, pe toți de la Rolling Stones. Îi știam pe toți din industria muzicii și practic ne petreceam viața în discotecă. Am băut multă vreme alcool la greu. Dar nu luam droguri”, a povestit actorul ridicat la rangul de Sir, în urmă cu câțiva ani.

La un moment dat, însă, la o petrecere, i-a spus actorului Richard Harris că nu s-a drogat niciodată, moment în care acesta l-a convins să încerce măcar marijuana. A fumat o țigară după care, spune el, a râs fără oprire timp de cinci ore.

Deja era 1 dimineața, petrecerea se spărsese, stătea pe un trotruar, încercând să oprească un taxi, dar niciun șofer nu voia să-l ia din cauza crizei sale de râs.

Ulterior, i-a povestit medicului său că a fumat marijuana, iar acesta i-a interzis să se mai apropie de așa ceva, explicându-i că e actor, trebuie să rețină replici, iar marijuana e doar rețeta dezastrului pentru o astfel de meserie.

De ce s-a lăsat de fumat

Marijuana nu a mai fumat, însă, în acea vreme, actorul fuma 80 de țigări pe zi, adică 4 pachete. Și nu de oricare, ci marca franceză Gauloises, renumită pentru tăria sa. Abia când un jucător de snooker pe care îl cunoștea a rămas complet fără voce s-a lăsat de complet de fumat. De atunci, spune el, nu s-a mai atins de nicio țigară.

Din fericire pentru Caine, distracțiile din tinerețe nu și-au pus prea mult amprenta asupra sănătății sale, el fiind încă sănătos și activ la cei 85 de ani ai săi.

Vezi și Gestul nebunesc pe care un actor a fost la un pas să-l facă, din dragoste. Și o cunoscuse doar de o zi!

Citește și: