Regele Charles al Marii Britanii, și el diagnosticat cu cancer la începutul lunii februarie, s-a declarat mândru de prinţesa de Wales, Kate, pentru curajul de a vorbi despre tratamentul său, după ce s-a descoperit prezenţa cancerului în urma recentei sale operaţii, a anunţat vineri (22 martie) Palatul Buckingham, potrivit agenției Reuters, citată de News.ro.

Charles este „atât de mândru de Catherine pentru curajul ei de a vorbi aşa cum a făcut-o” şi „a rămas în legătură strânsă cu iubita lui noră pe parcursul ultimelor săptămâni”, după ce au petrecut timp împreună în spital, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Kate Middleton și socrul ei, Regele Charles. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Charles şi soţia sa, Camilla, „vor continua să ofere dragostea şi sprijinul lor întregii familii în această perioadă dificilă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost și el diagnosticat cu o formă de cancer. Anunţul oficial a fost făcut de Palatul Buckingham, pe 5 februarie.

Nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită, pe care a suferit-o la sfârșitul lunii ianuarie, scrie BBC.

Palatul Buckingham nu a dezvăluit tipul de cancer de care suferă regele, însă monarhul a început „tratamente regulate”.

Sarah Ferguson, fosta noră a Reginei Elisabeta a II-a, cancer de piele la 6 luni după ce s-a operat de cancer la sân

Regele Charles și Prințesa de Wales nu sunt singurii din familia regală care se luptă cu teribilul diagnostic de cancer.

Sarah Ferguson, Ducesa de York, a fost diagnosticată cu cancer de piele, la doar şase luni după ce a fost tratată pentru cancer de sân. Ea a fost diagnosticată cu melanom malign, o formă de cancer de piele, după ce i-au fost extirpate mai multe aluniţe – una dintre acestea dovedindu-se a fi canceroasă, relatează News.ro, care citează SkyNews.

Sarah Ferguson este fosta soţie a prinţului Andrew, ducele de York, al doilea fiu și al treilea copil al reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Filip. Au fost căsătoriți în perioada 1986-1996 și au două fiice, prințesele Beatrice și Eugenie.

„După ce a fost diagnosticată cu o formă incipientă de cancer de sân în această vară (n.r. în 2023), Sarah, ducesă de York, a fost diagnosticată acum cu melanom malign. Dermatologul ei a cerut ca mai multe aluniţe să fie îndepărtate şi analizate în acelaşi timp în care ducesa a fost supusă unei operaţii de reconstrucţie în urma mastectomiei, iar una dintre aceste aluniţe a fost identificată ca fiind canceroasă.

Ea este supusă unor investigaţii suplimentare pentru a se asigura că aceasta a fost depistată în stadii incipiente. În mod clar, un alt diagnostic la atât de puţin timp după tratamentul pentru cancerul de sân a fost angoasant, dar ducesa rămâne cu un moral bun”, a transmis purtătorul de cuvânt.

The Royal Family At Sandringham Church On Christmas Day 2023 – 25 Dec 2023SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 2 / 11

El a subliniat că experienţa ducesei arată, de asemenea, „importanţa verificării dimensiunii, formei, culorii şi texturii şi a apariţiei de noi aluniţe care pot fi un semn de melanom”.

Anul trecut, ducesa, fosta soţie a prinţului Andrew, ducele de York, a suferit o operaţie de mastectomie şi reconstrucţie de opt ore, după ce în timpul unei mamografii de rutină a descoperit că avea o formă incipientă de cancer la sân. Ea a declarat că anterior nu a avut niciun simptom şi aproape că era pe punctul de a pierde programarea la doctor până când sora ei a convins-o să meargă.

Princess of Wales cancer announcementSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 8 / 11

Kate Middleton, diagnosticată cu cancer la 42 de ani

După săptămâni de speculaţii publice cu privire la starea ei de sănătate, Kate Middleton a declarat vineri, 22 martie, că a fost diagnosticată cu cancer. Prinţesa de Wales a Marii Britanii a explicat, într-o înregistrare video, că urmează o chimioterapie preventivă după ce operaţia abdominală efectuată în ianuarie a relevat prezenţa celulelor maligne.

Într-o declaraţie înregistrată la Windsor de BBC, Catherine a spus că afecţiunea sa a fost descoperită după ce a suferit o operaţie abdominală majoră, în ianuarie.

După săptămâni de speculaţii cu privire la starea ei de sănătate, Catherine a spus că ea şi soţul ei, prinţul William, au avut nevoie de timp pentru a explica situaţia celor trei copii ai lor, George, care are 10 ani, Charlotte, 8 ani, şi Louis, 5 ani.

Au fost câteva luni incredibil de grele pentru întreaga noastră familie, dar am avut o echipă medicală fantastică care a avut mare grijă de mine, lucru pentru care sunt foarte recunoscătoare. În ianuarie, am suferit o intervenţie chirurgicală abdominală majoră la Londra şi, la momentul respectiv, se credea că afecţiunea mea nu era canceroasă.

Operaţia a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operaţie au constatat că era prezent un cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o cură de chimioterapie preventivă şi acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament„, anunţă prinţesa de Wales.

Catherine povesteşte că a reuşit să îşi liniştească copiii şi să îi asigure că îşi va reveni în urma diagnosticului. „Aşa cum le-am spus, sunt bine şi devin mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă asupra lucrurilor care mă vor ajuta să mă vindec, în mintea, corpul şi spiritul meu„, spune ea.

Faptul că îl am pe William alături de mine este, de asemenea, o mare sursă de alinare. La fel ca şi dragostea, sprijinul şi bunătatea de care au dat dovadă atât de mulţi dintre voi. Înseamnă atât de mult pentru amândoi” – transmite prinţesa de Wales.

Prințesa de Wales, Prințul William, Prințul Harry și Meghan, Ducesa de Sussex. Foto: Profimedia

Harry şi Meghan îi urează „sănătate şi vindecare” prinţesei Kate

Ducele şi ducesa de Sussex îi urează „sănătate şi vindecare” prinţesei de Wales, Catherine, după ce aceasta a anunţat că a fost diagnosticată cu cancer, relatează bbc.com.

Într-un comunicat scurt, prinţul Harry şi soţia sa Meghan au precizat că speră ca prinţesa Catherine şi familia să se poată vindeca „în privat şi în linişte”. Se știe că relațiile dintre cele două cupluri sunt foarte reci.

Catherine a declarat vineri că vestea a fost un „şoc uriaş” după „câteva luni incredibil de grele”. Ea a spus că se simte „bine” şi că „devine mai puternică în fiecare zi”.

Citește și: Kate Middleton a anunțat că are cancer: „A fost un șoc uriaș”. Prințesa de Wales s-a filmat și a povestit calvarul prin care trece

Citește și: Kate Middleton a fost operată. Urmează Regele Charles. Ce speculații au apărut

Citește și: Cum arăta viața lui Kate Middleton înainte să-l cunoască pe prințul William. Poze uitate cu viitoarea regină a Marii Britanii, de pe vremea când mergea să se distreze în cluburi