Ieri, vestea că prințul Albert de Monaco a fost diagnosticat cu coronavirus a luat prin surprindere pe toată lumea, oamenii realizând că chiar nimeni nu e la adăpost.

E primul șef de stat (cunoscut) infectat cu coroavirus. În ciuda acestui fapt, principele continuă să muncească și a transmis și un mesaj locuitorilor principatului.

Albert, tată a doi copii, este monitorizat de medicul personal și de specialiști din principat. În prezent, acesta se află în carantină în palatul său.

Toată lumea este îngrijorată pentru el, mai cu seamă că a suferit în trecut pneumonie.

Pentru moment, acesta a transmis că se simte ”OK”, dar e ”înfundat”, după cum s-a exprimat el.

Monarhul în vârstă de 62 de ani a transmis națiunii un mesaj pozitiv: ”O să trecem noi și peste asta!”.

Va dura o vreme, dar toată lumea trebuie să respecte recomandările”, a mai spus acesta, recunoscând că a fi diagnosticat cu coronavirus te pune într-o situație plină de ”limitări”. ”Dar e singura cale de a opri răspândirea virusului”, a mai declarat el.

Virusul e ceva serios și se propagă foarte rapid. Poate lovi pe oricine, din orice grupă de vârstă, oricând”, a mai spus prințul Albert, menționând că, personal, își luase toate precauțiile, folosind dezinfectant pentru mâini ”cu săptămâni” înainte de a fi diagnosticat.

Temeri sunt în prezent și pentru prințul Charles și familia regală britanică. Fiul reginei Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu principele Albert de Monaco în urmă cu 10 zile, la un eveniment caritabil la Londra.

În Monaco erau miercuri 9 cazuri de coronavirus. Primul a apărut aici în 28 februarie.

Citește și: