Ducii de Cambridge au pe contul lor de Instagram, Kensington Royal, peste 10 milioane de fani, însă cel mai recent mesaj al lor postat pe rețeaua de socializare i-a sensibilizat și i-a întristat pe britanici. Este vorba de un tribut adus regretatei prințese Diana, pe care l-au făcut public după ce William a fost gazda premiilor „2019 Legacy Awards”, unde s-a întâlnit cu cei care au primit „premiul Diana”.

„Ducele de Cambridge i-a primit pe câștigătorii premiilor inspitaționale Diana Awards de la  Legacy Awards 2019  la un ceai la palatul Kensington.

Premiul Diana este o continuare a moștenirii lăsate de prințesa Diana și a convingerii ei că oamenii tinerii au puterea de a schimba lumea în mai bine.

 

View this post on Instagram

 

The Duke of Cambridge hosted the inspirational #2019LegacyAwards recipients from the Diana Awards, for tea at Kensington Palace. The Diana Award is a continuation of Princess Diana’s legacy and her belief that young people have the power to change the world for the better. Taking place every two years, the Legacy Awards celebrate the achievements of 20 outstanding young leaders, visionaries and role models from across the world, aged 12-25, who have demonstrated their ability to inspire and mobilise new generations to serve their communities. The Award recipients will have access to a two-year development programme which will look to enhance leadership, community development, social entrepreneurship and technology. Earlier in 2019 The Duke of Sussex attended the UK’s first National Youth Mentoring Summit, hosted by the Diana Award — the summit brought together the UK mentoring community, business leaders, politicians and young people at the UK’s first National Youth Mentoring Summit in London. The Duke of Cambridge and The Duke of Sussex attended the previous Legacy Awards ceremony in 2017 — visit @DianaAward to see more from this year’s awards. Images ? Diana Award / Carmel King / PA

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Având loc o dată la doi ani, premile Legacy Awards celebrează reușitele a 20 de tineri, lideri, vizionari și modele de urmat  de peste tot din lume, cu vârste cuprinse între 12 si 25 de ani, care au  demonstrat că au abilitățile de a inspira și de mobiliza noile generații pentru a se dedica comunităților lor.

Câștigătorii premiului vor avea acces la un program de dezvoltare de doi ani care urmărește sporirea leadership-ului, dezvoltarea comunității, a antreprenoriatului social și a tehnologiei.

La începutul anului 2019, ducele de Sussex a participat la primul Summit Național de Mentorat pentru Tineret din Marea Britanie, găzduit de Diana Award – Summit-ul a reunit comunitatea de mentorat din Marea Britanie, lideri de afaceri, politicieni și tineri la primul Summit Național de Mentorat pentru Tineret din Marea Britanie de la Londra.

Ducele de Cambridge și Ducele de Sussex au participat împreună la ediția anterioară a premiior Legacy   din 2017”, se arată în postara de la contul Kensington Palace, unde sunt publicate mai multe imagini de la eveniment și de la summit, în una din fotografii aflându-se și prințul Harry.

Însă, mesajul și fotografiile i-au întristat pe fani, care se pare că sunt dezamăgiți de faptul că cei doi frați nu-și mai vorbesc. În plus, e prima dată când cei doi nu participă împreună la acest eveniment, demonstrând că relația lor este mai rece ca oricând, iar fanii susțin că atitudinea lor le-a frânt inimile.

Cu toate acestea,  au lăudat gestul  prințului William care încearcă să ducă mai departe munca mamei lui.

„Diana ar fi atât de mândră de tine”, „William se pare că are o personalitatea foarte plăcută! Îmi amintește așa mult de mama lui…prințesa Diana”. „O să devii un rege minunat William”, au scris câțiva fani, în timp ce ceilalți au părut deranjați pentru că Harry a lipsit de la acest eveniment organizat în memoria mamei lor. „Dar unde a fost Harry anul acesta”, „ Mă întreb cât de mândră ar fi Diana să știe că fiii ei nu se mai înțeleg”, „Ne e dor să-i vedem pe cei doi frați împreună”, „William și Harry continuă moștenirea lăsată de Diana, dar separat”, au scris internauții.

Harry si Meghan s-au despartit de William si Kate

Prințesa Diana a fost prima soție a prințului Charles și s-a stins din viață în 1997, într-un teribil accident de mașină la Paris.

 

Citește și: