După ce  ducii de Sussex au decis să se autoizoleze în casa lor din Canada, în urma participării la mai multe evenimente din Londra, unde e posibil să fi intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus, Meghan și Harry le-au transmis fanilor un mesaj emoționant în care îndeamnă la unitate și compasiune. Cei doi au mulțumit celor care muncesc necontenit în întreaga lume pentru a combate pandemia de coronavirus, ce a afectat până acum peste 200.000 de oameni și a făcut aproape 9.000 de victime. Mai mult, au anunțat că pe parcursul următoarelor săptămâni vor împărtăși informații vitale pentru starea de sănătate.

„Sunt timpuri nesigure. Și acum, mai mult ca oricând, avem nevoie unul de celălalt. Avem nevoie unul de celălalt pentru adevăr, pentru susținere și pentru a ne simți mai puțin singuri într-un moment care poate părea cu adevărat înfricoșător.

Sunt atât de mulți oameni în întreaga lume care au nevoie acum de susținere, care muncesc neîncetat pentru a răspunde crizei acesteia din spatele scenei, de pe linia întâi sau de acasă. Bunăvoința noastră, ca oameni, de a ne ridica în fața a ceea ce ne confruntăm cu toții în lupta cu COVID-19 este demnă de admirație. Acest moment este un adevărat testament a ceea ce reprezintă spiritul uman.

Am vorbit des despre compasiune. Viețile noastre ale tuturor sunt afectate într-o anumită măsură de asta, unindu-ne pe toți la nivel global. Cum ne comportăm unul față de celălat și față de comunitățile noastre, cu empatie și bunătate este fără îndoială cel mai important lucru în acest moment.

În următoarele săptămâni, acesta va fi ghidul nostru de principii. Vom împărtăși informații și resurse care să ne poată ajuta pe toți să navigăm printre incertitudini: de la a posta informații adevărate și statistici de la experți de încredere, pentru a învăța despre măsurile pe care le putem lua pentru a păstra sănătatea noastră, dar și a familiilor noastre, la a lucra cu organizații care ne pot ajuta la bunăstarea mentală și emoțională.

În plus, ne vom concentra pe povești inspiraționale despre cum foarte mulți dintre voi din întreaga lume vă conectați într-o mică sau mai mare măsură pentru a ne ajuta pe toți. Suntem cu toții în asta împreună și ca o comunitate globală ne putem susține unii pe alții în acest proces – pentru a construi o comunitate virtuală care să fie sigură pentru fiecare dintre noi. Vom împărtăși mai multe în zilele și săptămânile care vor urma…”, au scris cei doi pe pagina lor de Instagram.

Meghan Markle și prințul Harry sunt în auto-izolare

 

 

View this post on Instagram

 

These are uncertain times. And now, more than ever, we need each other. We need each other for truth, for support, and to feel less alone during a time that can honestly feel quite scary. There are so many around the world who need support right now, who are working tirelessly to respond to this crisis behind the scenes, on the frontline, or at home. Our willingness, as a people, to step up in the face of what we are all experiencing with COVID-19 is awe-inspiring. This moment is as true a testament there is to the human spirit. We often speak of compassion. All of our lives are in some way affected by this, uniting each of us globally. How we approach each other and our communities with empathy and kindness is indisputably important right now. Over the coming weeks, this will be our guiding principle. We will be sharing information and resources to help all of us navigate the uncertainty: from posting accurate information and facts from trusted experts, to learning about measures we can take to keep ourselves and our families healthy, to working with organisations that can support our mental and emotional well-being. In addition, we will focus on the inspiring stories of how so many of you around the world are connecting in ways big and small to lift all of us up. We are all in this together, and as a global community we can support each other through this process – and build a digital neighbourhood that feels safe for every one of us. We look forward to sharing more over the days and weeks to come…

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Imediat după vizita în Marea Britanie, Meghan și Harry au intrat în auto-izolare. Au comunicat personalului lor – cel care se ocupă cu cumpărăturile, de exemplu – să respecte cu strictețe un protocol, care include chiar și purtarea de mănuși din latex tot timpul.

Gestul admirabil al prințului William

Meghan Markle s-a ocupat personal de redactarea unui set de reguli pentru această perioadă, pe care l-a înmânat personalului cu care intră în contact familia. Mai mult, a limitat contactul familiei la doar câteva persoane.

Între timp, cei doi sunt izolați în vila lor din Vancouver. Prințul Harry este extrem de îngrijorat mai ales pentru regină și pentru tatăl său, prințul Charles, mai cu seamă că aceștia au avut multe întâlniri și niciunul nu mai e tânăr. Chiar Meghan Markle le-a spus asta cunoscuților, a dezvăluit o sursă.

De asemenea, și prințul William a făcut primele declarații despre acest virus care s-a răspândit în întreaga lume, într-un video publicat pe contul Kensington Royal.

„De fiecare dată când apar situații mai grele, oamenii din Marea Britanie au abilitatea unică de a fi alături unii de alții. Modul în care comunitățile locale sprijină persoanele afectate arată cel mai bine care sunt valorile și natura noastră umană. Dorința publicului de a ajuta în urma tragediei trebuie să fie gestionată și canalizată în cel mai bun mod posibil – motiv pentru care înființarea National Emergencies Trust a fost atât de importantă. NET (National Emergencies Trust) a lansat un apel pentru a strânge fonduri și pentru a ajuta organizațiile caritabile locale să sprijine persoanele care au fost afectate în urma coronavirusului”, a declarat William.

Citește și: