În ciuda faptului că regele Mihai i-a retras nepotului său Nicolae, titlul de „Principe al României”, după ce s-a aflat că avea un copil nelegitim, nepotul tău nu a putut să țină supărare. Ba din contră, de câte ori a avut ocazia a ținut să precizeze de cât de mult și-a iubit și prețuit bunicul. Astfel, el nu a uitat de ziua în care bunicii lui ar fi implinit 73 de ani de căsnicie și a vrut să marcheze ziua cu un mesaj emoționant. El a dezvăluit cum a fost copilăria lui lângă ei și ce pasiuni împărtășea cu regretatul lui bunic.

„Astăzi este o zi specială pentru mine, deoarece se împlinesc 73 de ani de la momentul în care bunicii mei, Regele Mihai și Regina Ana, și-au unit sufletele în fața lui Dumnezeu.

Pentru mine, ei reprezintă întruchiparea familiei perfecte, fiind totodată cel mai longeviv cuplu regal din istoria României. Iubirea și credința le-au dat cheia dezlegării și acceptării celor mai complicate situații cu care s-au confruntat din primele până în ultimele clipe.

Momentele trăite alături de bunicii mei îmi sunt încă vii în memorie, de parcă timpul nu s-ar fi scurs decât puțin.

Cu bunica mea, Regina Ana, trăiam clipe minunate clipe în natură, făcând sport. Ea m-a învățat golf, mi-a cultivat încrederea în mine și mi-a insuflat numeroase valori, păstrându-și totodată umorul caracteristic.

Iar cu bunicul meu, Regele Mihai, am avut o legătură unică. Îmi amintesc cu drag momentele în care vorbeam despre școală sau când povesteam despre mașini și motoare. Însă dincolo de cuvinte s-a creat acea complicitate unică dintre bunic și nepot, pe care o port mereu în suflet. Bunicul meu avea mereu o privire caldă, un zâmbet liniștitor, o bunătate specifică pe care a păstrat-o până în ultima clipă.

Dumnezeu să-i odihnească în pace în Împărăția Sa!”, a scris fostul principe, alături de o imagine de la nunta celor doi.

Regele Mihai s-a stins din viață la 96 de ani , în decembrie 2017, după o luptă lungă cu boala. Ultimul monarh din ţările Europei de Est rămas în viață s-a retras din viaţa publică în martie 2016, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică.

El s-a nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, și a fost fiul Regelui Carol al II-lea si al Reginei-Mama Elena. Din iunie 1930, după plecarea Reginei-mamă în exil, Regele Mihai a rămas în grija tatălui său. Mihai a devenit pentru prima dată rege al României în 1927, după moartea bunicului său Ferdinand, întrucât tatăl său renunțase în decembrie 1925 la tron și rămăsese în străinătate. Minor fiind, atribuțiile regale erau îndeplinite de o regență, compusă din Principele Nicolae, Patriarhul Miron Cristea și Președintele Înaltei Curți de Casație, Gh. Buzdugan. Această formă de conducere nu s-a ridicat la nivelul problemelor vieții politice, astfel că întoarcerea inopinată și ilegală din iunie 1930 a lui Carol nu a întâmpinat rezistentă. Detronat de tatăl său, Mihai a primit titlul creat ad-hoc de Mare Voievod de Alba-Iulia.

Regele Mihai și Regina Ana s-au cunoscut la nunta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu Prinţul Philip

Regele Mihai I şi regretata sa soție, Regina, care s-a stins din viață pe 1 august 2016, au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României, fiind căsătoriți timp de 68 de ani.

Cartea autobiografică “Un război, un exil, o viaţă”, apărută la Editura Humanitas, în 2006, dezvăluie povestea de dragoste dintre Prinţesa Ana de Bourbon-Parma și regele Mihai. Regina Ana, a povestit prima sa întâlnire cu Regele Mihai, care a avut loc pe holurile selectului Hotel Claridge’s din Londra, în noiembrie 1947, potrivit libertatea.ro. Toată lumea bună din casele regale ale Europei erau adunate aici pentru a participa la nunta actualei Regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu Prinţul Philip.

Regina Ana a murit pe 1 august 2016

„Printre invitaţi, Regina Elena a României şi, alături de ea, un tânăr înalt şi frumos, în uniforma aviaţiei române. Era el! Într-o clipă, văzând uniforma, toate amintirile de război mi s-au aglomerat în minte şi, după ce i-am fost prezentată, în loc să fac reverenţa în faţa lui, cum ar fi trebuit, am luat poziţie de drepţi, lovind cu străşnicie călcâiele, ca un soldat. Vă imaginaţi rezultatul, eu fiind îmbrăcată în rochie şi cu capul descoperit”, scrie Regina Ana.

Suveranul român avea 26 de ani și prințesa de 24 când s-au căsătorit la 10 iunie 1948, în cadrul unei ceremonii ortodoxe săvârşite în Atena. Și asta, pentru că unchiul dinspre mamă al fostului suveran român, Paul, fiind, în acea perioadă, regele Greciei. Dar evenimentul nu a fost lipsit de peripeţii. Asta din cauză că religia catolică a tinerei Prinţese Ana o obliga să capete încuviinţarea Vaticanului, condus în acel moment de Papa Pius al XII-lea, pentru a deveni soţia unui rege, fie el şi abdicat, dar de religie ortodoxă.