Deși greu de crezut, Meryl Streep a împlinit recent 70 de ani. Pare că joacă în filme de o veșnicie și așa și e. Însă deși e sub lumina reflectoarelor tot timpul, vedeta este foarte discretă când vine vorba despre viața personală.

De exemplu, puțină lume știe că Meryl Streep nici nu e numele ei. În realitate, numele din buletin e Mary Louise Streep.

Născută în New Jersey, aceasta a fost numită după mamă și bunică. Prenumele ambelor era Mary. Louise era numele celei mai bune prietene a mamei ei.

 

Meryl, însă, e invenția tatălui ei, care lucra în industria farmaceutică. Acesta așa a strigat-o întotdeauna, în final adoptând și ea aceast nume.

 

Cu origini europene, Meryl a luat lecții de operă în adolescență. Peste ani declara că a renunțat la ele pentru că nu înțelegea și nu simțea ceea ce cânta. A fost o lecție importană pentru ea. Și-a promis că o să facă doar lucruri pe care le înțelege, dorește și simte așa cum trebuie.

 

Greu de crezut, dar în liceu Meryl Streep era majoretă. În ultimul an de liceu a câștigat și un concurs de frumusețe.

 

De teatru și actorie, în general, nu era interesată în acea perioadă, chiar dacă a jucat în câteva piese, pe scena școlii. Abia în timpul facultății a atras atenția cu talentul ei actoricesc, într-o piesă pusă în scena instituției. E drept, deja studia actoria la Yale, una dintre colege fiindu-i Sigourney Weaver.

 

A vrut să studieze Dreptul, dar în dimineața în care trebuia să meargă la o testare a dormit prea mult. A considerat că acesta a fost un semn, așa că a renunțat la ideea de a deveni avocat.

 

Inițial a fost atrasă doar de teatru, nu și de film, dar a rămas extrem de impresionată de prestația lui Robert de Niro în Taxi Driver, în 1976, iar asta i-a schimbat decizia.

 

Și s-a orientat bine. Meryl Streep e acrița cu cele mai multe nominalizări la Oscar, având și câteva astfel de statuete în palmares. În plus, încă mai are multe de spus ca actriță.

Vezi și Meryl Streep împlinește 70 de ani. Are o căsnicie de 41 de ani și 4 copii, dar ascunde o dramă teribilă

Citește și: