Meryl Streep a dezvăluit săptămâna aceasta, în cadrul festivalului de film Tribeca (Manhattan, NY), că va sprijini fondarea unui grup în care să se adune scenarii cu roluri destinate actrițelor de vârsta a doua. Organizația Femeilor din New York în Film și Televiziune, în care Streep este membru activ, va superviza workshop-ul denumit Laboratorul Scriitorilor.

Actrița, în vârstă de 65 de ani, declara în urmă cu câteva luni revistei ”People” că obsesia tinereții de la Hollywood, face ca oamenii trecuți de o vârstă să obțină foarte greu un rol.

Când aveam 40 de ani mi s-au oferit trei roluri de vrăjitoare”, a spus ea, făcând referire la personajul pe care l-a interpretat în 2014 „Into the Woods.” Nu mi-a fost propus niciun rol cu feminitate sau care să implice teme de dragoste. Doar de vrăjitoare, pentru că eram considerată deja bătrână„.

Laboratorul Scriitorilor reprezintă o premieră în domeniu și a luat naștere ca urmare a lipsei de voci feminine în filmele narative, dar și din dorința de a fi sprijinită dezvoltarea unor scenarii calitative„, notează site-ul organizației.

Credit foto: Flickr.com