Cei doi au aterizat în grădina Palatului Buckingham cu ajutorul unui elicopter Marine One, urmând să ia prânzul cu familia regală.

Cuplul prezidențial a fost primit la palat  de regina Elizabeta a II-a, Prințul Charles și Camilla, Ducesă de Cornwall. Ca și la vizita anterioară, liderul de la Casa Albă a încălcat protocolul în mod repetat. Nu a făcut nicio plecăciune în fața reginei, ba mai mult a mers iar în fața ei.

Donald Trump si Melania se afla intr-o vizita oficiala de trei zile in MArea BritanieSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

După ce s-a cântat imnul Statelor Unite, Donald Trump a salutat Garda de Onoare, care reprezintă, simbolic, elita armatei din Marea Britanie. Însă, în timp ce se îndrepta spre comandatul Gărzii, președintele Statelor Unite a părut să se panicheze pentru câteva secunde, neștiind dacă să o lase sau nu pe Regină să meargă în fața lui. Trump nu și-a așteptat nici măcar soția să coboare din avion. El a coborât primul și și-a văzut de drum, în loc să o ajute și pe mElania să coboare.

De altfel,  nici Melania Trump nu a făcut o reverență în fața Reginei, așa cum cere tradiția. În loc de asta, Prima Doamnă a SUA a ales să o salute pe Regină cu o strângere de mână, gest permis, chiar dacă nu este conform tradiției.

Melania Trump a atras toate privirile într-o ținută   Dolce & Gabbana

Pe site-ul oficial al Familiei Regale, este menționată că nu există  coduri obligatorii de comportament la întâlnirea cu Regina sau un membru al Familiei Regale, însă mulți oameni își doresc să vadă gesturile tradiționale.

„Pentru bărbați, este vorba de o mică plecăciune (a capului), în timp ce femeile fac o mică reverență. Alte persoane preferă să dea mâna în stilul obișnuit”, se arată pe site.

 

Comportamentul lui Donald Trump a fost imediat taxat de fani: ”Am pierdut momentul în care Trump se apleacă în fața Reginei? Sau nu a făcut-o deloc? Eram curios”, ”Nici Melania, nici Donald Trump nu au făcut reverențe în fața Reginei”, ”Trump a mers în fața ei, din nou!”, au fost câteva dintre comentariile fanilor pe rețelele de socializare.

Cu toate acestea, Melania Trump a reușit să atragă admirația tuturor. Ea a avut o ţinută ireproşabilă, şi anume o rochie mulată albă cu detalii bleumarin, marca  Dolce & Gabbana, şi o pălărie în ton, semnată de Hervé Pierre,  totul completat de o pereche de pantofi cu toc tot bleumarin.

Citește și: