Mai mult, vor inapoia 2,4 milioane de lire sterline, bani publici folositi pentru renovarea resedintei lor din Marea Britanie, Frogmore Cottage.

Vor fi cunoscuti in continuare ca duce si ducesa de Sussex, dar nu si ca Altete Regale, se mai arata in comunicatul care vine ca o concluzie a discutiilor ultimelor zile, postat si pe contul de Instagram al celor doi, dupa ce Harry si Meghan au facut anuntul ca vor sa renunte la indatoririle regale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

In comunicatul transmis de regina Elisabeta se arata: “Dupa multe luni de conversatii si alte discutii recente, sunt incantata sa anunt ca impreuna am gasit o cale consttructiva si prin care putem oferi sprijin nepotului meu si familiei lui. Harry, Meghan si Archie vor fi mereu membri iubiti ai familiei”.

In comunicat, regina le multumeste celor doi pentru cum au reprezentat-o pe ea si pe famillia regala britanica, in general, o felicita pe Meghan Markle pentru cat de repede s-a integrat in familie si-si reafirma sprijinul pentru cei doi, pentru ca acestia sa poata incepe o viata independenta, linistita si fericita, ceea ce, spune ea, intreaga familie le ureaza.

De acum, cei doi nu o vor mai reprezenta oficial pe regina in actiunile lor, dar toate actiunile lor vor fi conforme cu valorile monarhului.

Aranjamentul convenit de ambele parti este ca acest plan sa intre in vigoare din primavara acestui an.

Semn ca discutiile au fost intense cu familia, mai cu seama cu regina, Harry nu s-a putut intoarce inca in Canada, pentru a fi alaturi de sotia si fiul sau.

La discutia cu Harry, printul Charles si printul William, de luni, regina ceruse ca situatia nepotului ei cel mic si a familiei sale sa fie reglementata in “zile si nu saptamani”, ceea ce, iata, s-a intamplat.

Vezi si Meghan Markle, în lacrimi. Soția prințului Harry în sfârșit recunoaște: ”Nu sunt ok”

Citeste si: