În cartea, intitulată  „Meghan, A Hollywood Princess”, acesta spune că fosta actriţă, în vârstă de 36 de ani vrea să devină „prinţesa Diana 2.0”. Acesta citează mai multe persoane din anturajul fostului star din serialul „Suits”, precum foști iubiți, profesori, priteni vechi,  și scrie că Meghan este celebră şi pentru activităţile sale umanitare, este o persoană calculată şi foarte protectoare în ceea ce privește imaginea ei și dă la o parte oamenii din jurul ei pe măsură ce nu îi mai sunt de folos.

Morton dezvăluie în noua carte faptul că Markle era fascinată de regretata mamă a prinţului Harry, care s-a stins din viață într-un tragic accident de maşină în 1997. Potrivit jurnalistului, Markle urmărea fiecare aspect al vieții lui Lady Di.  A vizionat de mai multe ori înregistrările de la nunta acesteia cu prinţul moştenitor Charles și s-a uitat cu ochii în lacrimi la funeraliile naţionale organizate pentru prinţesa Diana.

Citește și: Soția lui Burak Özçivit, îndrăgitul Kemal din „Dragoste infinită”, criză de gelozie din cauza Innei. Ce i-a interzis soțului ei

Meghan Markle era fascinată de prințesa Diana

Prieteni apropiați ai lui Markle spun că actriță nu era fascinată doar de stilul Dianei, „ci şi de misiunile sale umanitare, văzând-o ca un model de viaţă”. Ninaki Priddy, care o cunoaşte din copilărie, spune despre Markle că era fascinată de familia regală şi îşi dorea să fie „prinţesa Diana 2.0.”

Morton spune că sunt inevitabile comparaţiile cu prinţesa, având în vedere strălucirea emanată şi activităţile umanitare desfăşurate, însă există o diferenţă crucială între timida Diana, care s-a căsătorit cu Charles la vârsta de 20 de ani, şi profesionista de la Hollywood în vârstă de 36 de ani. „Într-un fel, doamna Markle, mereu aranjată pentru camerele de luat vederi, este femeia la care visa să devină Diana”, a scris Morton.

Citește și: Va rezista căsătoria dintre prințul Harry și Meghan Markle? Iată ce spun experții

Cum va schimba Meghan Markle monarhia britanică

După ce a devenit o actriţă de succes, Markle a renunţat la vechile cunoştinţe,  inclusiv la soţul ei, producătorul de film Trevor Engelson, care a ajutat-o în carieră, şi şi-a ales cu grijă noii prieteni, subliniază jurnalistul.

Morton scoate la iveală detalii urâte din divorțul actriței. Acesta susține că viitoarea soție a prințului Harry a divorţat de Engelson în 2013, într-o perioadă în care ea  avea din ce în ce mai mult succes cu rolul avocatei Rachel Zane din serialul „Suits”. El citează un prieten al actriței, care spune, că Meghan a fost cea care a pus punct relaţiei şi că i-a trimis verigheta prin poştă înapoi lui Engelson.

Părinţii lui Markle s-au despărţit pe când aceasta avea doi ani şi au divorţat cinci ani mai târziu. Markle a mers la o şcoală privată, unde a demonstrat un puternic simţ a ceea ce înseamnă bine şi rău. La vârsta de 11 ani, după ce a scris o scrisoare Procter & Gamble, criticând o reclamă a acesteia, compania a modificat promo-ul pentru a se referi la oameni în general, nu numai la femei.

Markle este descendenta unei familii de sclavi

Jurnalistul concluzionează în cartea sa că Markle „va face ca monarhia britanică să fie mai relevantă pentru Anglia multiculturală”. „Înarmată cu o minte ascuţită, sofisticare, frumuseţe şi talent, Markle îl va completa pe soţul ei şi augusta instituţie din care va face parte după căsătorie, aducând prospeţime, diversitate şi căldură pe coridoarele reci de la palatul Buckingham”, scrie Morton.

Mai mult, potrivit The Sun, în biografie,  jurnalistul dezvăluie că Markle este descendenta unei familii de sclavi, care munceau pe plantațiile de bumbac din Georgia, dar are și sânge regal.  Mai exact, strămoşii lui Markle  au fost şi feţe regale britanice, din partea tatălui, urmaş al regelui Robert I al Scoţiei, care a domnit între anii 1306 şi 1329, dar  şi sclavi din partea mamei, pe plantaţiile de bumbac din Georgia.

Căsătoria prinţului Harry, în vârstă de 33 de ani, se anunţă a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie. Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, care au o relaţie din iulie 2016, se vor căsători pe 19 mai.

Citește și: