Prințul Harry şi Meghan, care au anunţatcă aşteaptă al doilea copil, de Ziua Îndrăgostiților, au uimit pe toată lumea în ianuarie 2020, când au dezvăluit că vor să renunțe la rangul de seniori regali și la îndatoririle lor regale, iar acum vor să vorbească deschis despre această decizie și despre cum s-a schimbat viața lor într-un interviu pentru Oprah, pentru postul american de televiziune CBS. Acesta va fi difuzat pe 7 martie.

„Oprah Winfrey va sta de vorbă cu Meghan, ducesa de Sussex, într-un interviu amplu, care va acoperi subiecte diverse, de la sosirea ei în casa regală, căsătorie, maternitate, activităţi filantropice şi până la felul în care îşi gestionează viaţa de zi cu zi sub o presiune publică imensă. Apoi, lor li se va alătura şi prinţul Harry, când vor discuta despre stabilirea lor în Statele Unite, speranţele lor de viitor şi visurile pe care le au pentru familia lor tot mai mare”, au transmis reprezentanţii postului CBS într-un comunicat.

Însă, vestea a nemulțumit casa regală britanică, iar o sursă a declarat pentru The Sun că vestea i-a enervat pe toți cei de la palat și pe regină. Mai mult, ducii de Sussex riscă să piardă patronajele regale în urma anunțului că vor apărea într-un interviu de 90 de minute pentru un post de televiziune american.

O persoană din interior a spus că la Palat există „o mare nervozitate” în legătură cu interviul, care urmează să fie difuzat luna viitoare și să readucă în atenția presei scandalul Megxit.

„Aceste lucruri nu se termină niciodată cu o experiență total pozitivă pentru nicio parte. Toată lumea va urmări cu un interes intens.Ar putea însemna că Meghan și Harry nu mai au cale de întoarcere la îndatoririle regale oficiale”, susțin surse regale.

Cuplul este dispus să-și piardă toate patronajele regale, deoarece se crede că regina le va cere să renunțe la legăturile lor cu organizațiile transmise prin Familia Regală, relatează Daily Mail.

Dacă regina va cere acest lucru, atunci prințul Harry, în vârstă de 36 de ani, va rămâne și fără cele trei titluri militare onorifice rămase, la care ține foarte mult, iar pierderea lor va fi o lovitură mare pentru el. Ar putea chiar să însemne că va trebui să renunțe la Rugby Football Union, Rugby Football League și London Marathon.

Pentru Meghan, în vârstă de 39 de ani, ar însemna renunțarea la postul de patron al Teatrului Național, rol pe care i-a fost acordat în 2019 după ce a fost deținut de regină timp de 45 de ani.

Prinţul Harry şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii spectaculoase în 2018, care a captat atenţia lumii întregi, însă ei au renunţat la statutul de membri activi ai casei regale britanice în urma unor dezacorduri cu alţi membri ai familiei regale şi din cauza atenţiei uriaşe la care erau supuşi de companiile mass-media.

Cei doi s-au mutat în sudul Californiei alături de fiul lor, Archie, în 2020, apoi au semnat un contract de producţie multianual cu Netflix Inc., considerat un prim pas major în vederea dobândirii independenţei financiare faţă de familia regală britanică.

Relaţia lor cu presa britanică a devenit tot mai tensionată, iar cuplul a demarat procese împotriva mai multor tabloide şi publicaţii.

Foto: Profimedia