CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Majestatea Sa a mărturisit că va fi o perioadă de tranziție și că e de acord să-i susțină pe Harry și Meghan să-și construiască o viață nouă în Canada, dar a lăsat de înțeles că le va retrage titlurile regale. Experții regali susțin că Elisabeta a II-a și-a arătat decizia chiar în comunicatul transmis după summit. Aceasta nu se mai adresează nepotului ei cu titulara de prinț, dar nici cu cea de ducii de Sussex, ci folosește simplu doar prenumele lor, Harry și Meghan. Regina nu specifică și titlurile lor, aşa cum se obişnuieşte într-o comunicare oficială a palatului. Aceasta va fi o lovitură cruntă pentru roșcovan și fosta actriță americană, având în vedere că ei își înregistraseră titulatura de sussexroyal, ca marcă înregistrată.

 

„Astăzi, familia mea a avut discuții foarte constructive despre viitorul nepotului meu și al familiei sale. Familia mea și Eu suntem în totalitate de acord cu dorința lui Harry și Meghan de a-și începe o viață nouă ca familie tânără.

Deși am fi preferat ca ei să rămână în continuare membri al Familiei Regale cu drepturi depline, le respectăm și le înțelegem dorința de a avea o viață mai independentă și să rămână în același timp o parte importantă a familiei mele. Harry și Meghan au afirmat în mod clar că nu vor să mai depindă de fondurile publice în noua lor viață. Așadar, am decis că va exista o perioadă de tranziție, perioadă în care „Sussexii” vor locui în Canada și în Marea Britanie. Acestea sunt probleme complexe pe care familia mea trebuie să le rezolve, mai există lucruri care trebuie făcute, dar am cerut ca o decizie finală să fie luată în zilele următoare”, a anunțat Regina în  comunicat.
În comunicatul inițial, pe care l-a transmis imeiat după anunțul lui Harry și Meghan, regina s-a adresat acestora doar cu ducele și ducesa de Sussex.  „Discuțiile cu ducele și ducesa de Sussex abia au început”, a spus regina în primul comunicat, în timp ce din ultima a lipsit cu desăvârșire această titulatură.

 

Citește și: