Ies la iveală tot mai multe detalii despre decizia lui Meghan Markle și a prințului Harry de a-și numi fetița Lilibet, după regină. Se pare că ducii de Sussex au încălcat o regulă importantă și de bun simț.

Presa britanică îi critică din nou pe Meghan Markle și pe prințul Harry după ce s-a aflat că aceștia au mai încălcat o nouă regulă. Și anume, cei doi nici măcar nu au anunțat-o sau nu i-au cerut permisiunea pentru a-i folosi numele. Mai mult, unii experți regali susțin că gestul lor nu este altceva decât o insultă gravă la adresa reginei.

Meghan Markle a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă pe 4 iunie. Cei doi și-au numit fiica Lilibet Diana, aducându-le un tribut Reginei Elisabeta și regretatei Prințesei Diana. Chiar dacă gestul ar putea să pară unul extrem de drăguț, se pare că nimeni nu a rugat-o pe bunica Ducelui de Sussex să își dea acordul sau nici măcar nu au informat-o.

În momentul în care cei doi au anunțat că au devenit părinți pentru a doua oară, se zvonea că Prințul Harry ar fi menționat numele pe care urma să îl primească fiica lui într-un apel cu Regina Elisabeta. Totuși, o sursă de la Palat a dezvăluit acum pentru BBC că Ducele niciodată nu a cerut acordul pentru a folosi porecla pe care bunica sa a primit-o pe când se afla la o vârstă fragedă, încălcând astfel protocolul regal.

„Un prieten apropiat ducilor de Sussex a declarat că prima persoană pe care Harry a sunat-o după nașterea lui Lilibet a fost regina și în timpul discuției, el i-a mărturisit că îi va punemel numele ei fetiței în onoare ei, dar dacă nu e de acord, nu îl vor folosi”, a declarat jurnalistul Omid Scobie pentru The Sun.

Dar se pare că lucrurile nu au stat deloc așa, potrivit unor surse de la palat, care susțin că Harry nu a menționat deloc numele fetiței.

Citește și: Numele ales de ducii de Sussex pentru fiica lor a iscat controverse. Ce spun experții regali despre gestul lor

Reacția reginei după ce a aflat vestea că prințul Harry și Meghan Markle au devenit părinții unei fetițe

Mai mult, oficialii de la Buckingham Palace au rămas mască în momentul în care cei doi au ales să anunțe că au devenit părinți printr-un comunicat oficial. Un reprezentant al Casei Regale i-a felicitat după 90 de minute după ce s-a aflat că Meghan Markle a născut o fetiță, semn că toată lumea a fost șocată cu privire la numele ales.

Gestul făcut de ducii de Sussex se pare că a supărat-o pe regină, iar aceasta l-a chemat pe nepotul ei la palatul Windsor pentru a discuta.

Regina Elisabeta a primit porecla de Lilibet în momentul în care era mult prea tânără pentru a-și pronunța prenumele, iar bunicul ei, George al 5-lea, dar și soțul său, Prințul Philip, au folosit acest alint. Chiar dacă gestul de a-i aduce un tribut reginei a fost unul emoționant pentru fani, bunica Prințului Harry nu și-a dat acordul înainte de toate, așa că Ducii de Sussex au încălcat, din nou, regulile impuse de Familia Regală atunci când vine vorba despre protocol.

„Cu mare bucurie, Prințul Harry și Meghan, Ducele și Ducesa de Sussex, și-au întâmpinat fiica, pe Lilibet, Lili Diana Mountbatten-Windsor, pe lume. Lili s-a născut vineri, 4 iunie, la ora 14:00 cu ajutorul medicilor și a personalului de la Santa Barbara Cottage Hospital din Santa Barbara, CA.”, a fost anunțul oficial făcut de cei doi printr-un reprezentant.

Citește și:

Nicole Cherry a confirmat că este însărcinată. Ce frumos a făcut anunțul

Cum arată mama Valentinei Pelinel. De aici a moștenit fostul model frumusețea!

Meghan Markle a născut o fetiță. Ducii de Sussex au dezvăluit numele micuței și are o semnificația aparte