Ducii de Sussex au decis să se mute în Canada pentru a duce o viață liniștită acolo, alături de fiul lor, departe de atenția presei. Însă, decizia lor de a se distanța de familia regală a avut un efect total neașteptat. Aceștia sunt vânați de paparazzi la fiecare colț la reședința lor de pe insula Vancouver. Curioași să vadă cum ducii trăiesc ca un cuplu normal, zona este împânzită de paparazzi și îi urmăresc zi și noapte.

Foarte îngrijorați de teroarea în care trăieșsc, prințul Charles și William l-au contactat pe Harry și i-au spus că el, meghan și Archiese pot întoarce definitiv acasă, dacă vor,  chiar și fără să fie seniori regali și fără să-și reia îndatoririle regale.

Membrii familiei regale se tem că presiunea pe care o trăiesc ducii de Sussex în Canada ar putea avea un impact uriaș asupra cuplului care e foarte fragil.

Charles și William se tem că prințul Harry ar putea sfârși ca mama lui

„Palatul este foarte îngrijorat pentru The Sussexes, pentru că sunt foarte vulnerabili acum mai ales că au ieșit din familia regală. Ei (n.r. membrii familiei regale)  fac  deja planuri ca în cazul în care ducii de Sussex vor să revină sub aripa familiei regale să poată fi primiți cu brațele deschise”, a declarat o sursă de la palat pentru Daily Mirror.

Ducele și Ducesa de Sussex au emis avertisment în care spuneau că sunt hărțuiți de fotografi, care s-au instalat în fața casei lor de pe insula Vancouver. Ei au încercat să facă fotografii chiar și în casa lor folosind obiective foto cu  lentile cu rază lungă de acțiune.

Aceștia deja au fotografiat-o pe Meghan în timp ce se plimba în parc cu Archie și cu cei doi câini ai ei, iar avocații ei și ai lui Harry au declarat căa ceste imagini au fost făcute fără acordul ducesei și paparazzi se ascundeau în tufișuri, de unde o spionau.

Meghan și Harry au decis să facă un pas în spate și să renunțe la rangul de seniori regali, pentru a trăi o parte din timp în Canada și pentru a deveni independenți financiar, însă în cele din urmă după mai multe discuții cu regina au ieșit definitiv din familia regală.

În urma acordului cu Suverana, Harry și Meghan au decis să dea înapoi cei  2,4 milioane de lire, bani pe care i-au cheltuit epntru renovarea reședinței lor de la palatul Windsor, Frogmore Cottage. În plus, seniorii regali cred că dacă ducii se vor întoarce la Frogmore Cottage vor putea fi mai protejați de presă.

„Ar putea fia duci înapoi la Frogmore pentru a putea să-i protejeze. Nu se vor întoarce la îndatoririle lor regale, dar vor ave ao perioadă de acomodare și recuperare”, a declarat sursa.

 

Membrii familiei regale se tem ca ducii să nu sfârșească tragic preum prințesa diana. Aceasta s-a stins din viață pe 31 august 1997, într-un teribil accident de mașină în timp ce încerca să scape de paparazzi aflați pe urmele ei.

Citește și: