Micuțul Archie va fi botezat sâmbătă pe 6 iulie, fix la două luni după ce a venit pe lume, la capela St George  de la castelul Windsor, unde ducii de Sussex s-au si căsătorit. Dar ca și în cazul nașterii lui, ceremonia va fi privată, iar imagini oficiale vor fi publicate abia duminică.

Vestea i-a înfuriat la culme pe britanicii, mai ales că vine doar la câteva zile după ce s-a aflat că ducii de Sussex au cheltuit 2,4 milioane de lire sterline din banii publici pentru a-și renova noua locuință, Frogmore Cottage. Acestia sunt de părere că dacă vor să fie privați și să aibă parte de intimitate, ar trebui să facă în totalitate acest lucru și să renunțe  și să mai facă cheltuieli din banii publici.

Penny Junor, un biograf regal, a precizat, de asemenea, că Harry și Meghan fac o greșeală uriașă că tot încearcă să transforme evenimentele importante din viața lor, în unele private, fiind de părere „că nu le pot avea pe amândouă”. Mai exact, ar trebui să se comporte ca orice membru al familiei regale, să fie transparenți și să facă totul public, nu să-și amintească de rolul lor doar când vine vorba de bani și cheltuieli.

Britanicii sunt înfuriați de comportamentul ducilor de Sussex

„Ori devin cu totul privați, își cumpără singuri propria casă și dispar definitiv din atenția publicului ori își asumă rolurile”, a declarat Penny pentru Sunday Times.

„Să-l vedem pe Archie și pe nașii lui când ajung la botez este ceea de ce sunt interesați oamenii, nu e  ca și cum ar expune sufletul bebelușului, ci doar oferă publicului pe care îl iubește și îl adoră un motiv de bucurie”, a adăugat Penny.

„Mulți oameni nu înțeleg de ce ei trebuie să plătească aproape 3 milioane de lire sterline pentru casa lui Harry și a lui Meghan, în timp ce relația lor cu publicului este foarte anostă, ei refuzând să-l arate pe Archie”, amai precizat biografa.

Regina a refuzat să vină la botezul micuțului Archie

Mai mult presa britanică susține că decizia lui Meghan și a lui Harry este o lovitură uriașă pentru fanii cuplului care se bucură de fiecare actualizare și imagine a cuplului și a fiului lor.

Grupul de acțiune „Republic”, care solicită abolirea monarhiei, a fost postat pe Twitter imdait după anunț, un mesaj revoltător: „Vor să-l crească pe Archie ca pe un cetățean privat? Bine, atunci asta nu ar trebui să însemne nici o subvenție a contribuabililor”. Mulți britanici le-au dat dreptate reprezentaților grupului.

Archie a fost fotografiat doar la două zile după naștere, iar de atunci ducii au mai postat o singură imagine cu el.  O sursă a declarat pentru Sunday Times că intimitatea este „cea mai prețioasă” pentru Harry dintre toți membrii ai familiei regale, iar având în vedere că fiul lui nu deține nici un titlu regal, consideră că este dreptul lui să fie mai strict când vine vorba despre viața fiului lui.

La botez vor participa ducii de Cambridge, prințul Charles și Camilla și mama lui Meghan, Doria Ragland, însă regina a anunțat că nu va fi rpezentă la eveniment. Elisabeta a II-a nu a dat mai multe explicații, ci a precizat că are deja alte angajamente pentru ziua de sâmbătă, fiind și ea deranjată se pare de decizia lui Meghan și a lui Harry.

Citește și: