Palatul Buckingham a făcut anunțul: Ducesa de Sussex a născut un băiețel de 3,26 kg, în această dimineață la 5,26 am. Atât mama cât și copilul se simt bine.

Vestea a fost dată și de părinții bebelușului, pe contul oficial de Instagram, unde ducele și ducesa de Sussex mulțumesc tuturor pentru sprijin și promit că vor reveni cu detalii în zilele care urmează.

Detalii despre naștere nu sunt cunoscute încă, dar se știe lui Meghan i-a fost alături soțul ei, prințul William.

Imediat după venirea pe lume a bebelușului regal, regina și restul membrilor familiei regale au fost informați, cu toții fiind ”încântați” de veste.

Primele fotografii ale bebelușului ar putea fi făcute publice pe noul cont de Instagram al cuplului  @sussexroyal. Presa britanică, care citează surse, arată că va fi organizată o ședință foto în următoarele 2 zile.

Când va fi anunțat numele bebelușului lui Meghan și al prințului Harry

Cât despre nume, vom avea de așteptat câteva zile până când acesta va fi anunțat. În cazul prințului Louis, mezinul lui Kate și William, născut în luna aprilie a anului trecut, tot într-o zi de luni, numele a fost anunțat abia vineri.

Toată lumea se așteaptă ca numele să fie unul tradițional, care să onoreze un membru al familiei regale britanice. Numele de familie al bebelușului va fi Mountbatten-Windsor.

Nou născutul nu are titlul de prinț

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moşteni titlul princiar pe care îl poartă tatăl său. Acesta, al optulea strănepot al reginei Elisabeta a II-a, va trebui să se mulţumească cu titlul moştenit de la părinţi, respectiv acela de conte de Dumbarton. Însă situaţia se poate schimba dacă regina decide să îi ofere titlu princiar.

Copilul lui Meghan şi a lui Harry va avea dreptul să aibă dublă cetăţenie – britanică şi americană.

Meghan și Harry au anunțat anterior că au decis să păstreze discreția privind detaliile legate de naştere, urmând să dea vestea cea mare după „ce vor avea oportunitatea de a celebra în privat evenimentul ca o nouă familie”.

Vezi și În cazul copiilor lui Kate și William, pariorii au ghicit corect numele copiilor. Cum va arăta bebelușul lui Meghan și Harry și ce nume va purta, conform pariurilor

Citește și: