Dezvăluirea a fost făcută de un jurnalist britanic care a asistat la ultima îndatorire regală personală a soţiei prinţului Harry.

Înainte de această ceremonie, ducesa Meghan a participat la ultimul său eveniment privat ca membră activă a familiei regale britanice.  Soţia prinţului Harry i-a primit la Palatul Buckingham pe cei 23 de studenţi şi academicieni care au primit burse şcolare din partea Asociaţiei Universităţilor din Commonwealth (ACU), organizaţie patronată de fosta actriţă, potrivit Daily Mail.

Slujba de la Catedrala Westminster a marcat şi prima întâlnire publică dintre ducii de Sussex şi ducii de Cambridge, William şi Kate, după „Megxit“-ul anunţat în urmă cu două luni.
A doua zi, Meghan Markle a părăsit Marea Britanie șia  pelcat direct în Canada, unde se afla fiul lor, Archie, în timp ce prinţul Harry a rămas pentru a-şi duce la bun sfârşit ulrimele sale îndatoriri regale. Potrivit jurnalistului Bryony Gordon, care a participat la eveniment, despărţirea a fost una tristă şi dureroasă pentru ducesa Meghan. Ea a fost surprinsă cu lacrimi în ochi în timpul ultimului ei eveniment în calitate de reprezentantă a monarhiei.

„A fost foarte emoţionant să o vedem pe ducesa Meghan ducându-şi la bun sfârşit ultima îndatorire regală. Am văzut o tristeţe profundă. Tristeţe că s-a ajuns aici, tristeţe că cei doi n-au reuşit să funcţioneze în familia regală britanică, tristeţe că în mai puţin de doi ani de la acea nuntă de basm, unica persoană de culoare care s-a alăturat familiei regale britanice a fost îndepărtată. E ironic faptul că ultimul ei angajament a fost la o ceremonie care celebrează diversitatea, unicitatea şi puterea dată de acceptarea diferenţelor dintre oameni“, a spus jurnalistul.

Mai mult, acesta a ținut să sublinieze că „a văzut lacrimi în ochii mari şi prietenoşi ai ducesei Meghan“ şi că „întotdeauna şi-a luat rolul în serios şi nu a fost doar pregătită, ci şi mândră să ducă la bun sfârşit orice angajament i s-ar fi dat“.

„Privind de pe margine, despărţirea a părut dulce-amăruie, încărcată de o uriaşă tristeţe. Ducesa Meghan a părut foarte tristă nu numai pentru ea, cât pentru prinţul Harry, care a trebuit să renunţe şi la serviciul militar“, a adăugat jurnalistul britanic.

În ultimele zile, ducii de Sussex au avut mai multe angajamente publice, iar experţii regali şi fanii monarhiei au avut numai cuvinte de laudă la adresa prestaţiei lor, fiind de părere că au ieşit din scenă cu stil şi graţie, în ciuda controverselor pe care le-au declanşat odată cu decizia de „a demisiona“ din familia regală britanică.  Cu toate acestea, ducii de Sussex și-au exprimat de mai multe ori dezamăgirea că regina nu a acceptat planul lor de a-I lăsa să-și îndeplienească îndatoririle regale,dar să fie și independenți financiar, așa cum sunt și alți membrii ai familiei regale. Cei doi au precizat că nu și-au dorit în niciun moment să iasă definitiv din familia regală, ci și-au dorit doar puțin mai multă intimitate.
CItește și: