A fost acceptată de câinii reginei

Frumoasa americancă, în vârstă de 36 de ani, care a mai trecut printr-o căsătorie, avea de trecut un hop după ce primise binecuvântarea reginei. Pentru pacea și armonia tuturor, era musai să obțină și aprobarea celor trei câini ai reginei: Willow, Candy și Vulcan. Și a reușit să facă asta în timp record, spre surprinderea tuturor, în condițiile în care companionii reginei nu acceptă pe oricine.

Cel care a anunțat că Meghan a fost acceptată și chiar îndrăgită de Willow, un corgi galez Pembroke, una dintre rasele cele mai vechi din Marea Britanie, și Candy și Vulcan, doi dorgi, o încrucișare între rasele corgi și dachshund, a fost prințul Harry.

„Pe mine m-au lătrat timp de 33 de ani, iar la tine imediat ce ai intrat pe ușă au dat din coadă”, a spus el într-un interviu recent.

Meghan are însă un secret: e mare iubitoare de animale și are, la rândul său, doi câini – Bogart și Guy.

Curs intensiv de etichetă

Odată trecută aceasta provocare, Meghan trebuie să o înfrunte pe a doua, vrând-nevrând. Ea va trebui să înceapă pregătirea intensivă pentru a deveni soție de prinț. Cel mai probabil va fi luată sub aripa lui Kate Middleton, ducesă de Cambridge. Va fi școlită însă și de personal specializat, astfel încât comportamentul ei în noua postură să fie unul ireproșabil.

Va învăța cum să se comporte cu presa, va învăța totul despre postură și limbaj non-verbal și cum să se comporte în cazul diferitelor evenimente la care va lua parte. Au fost deja desemnate două persoane, dintre angajații lui Harry, care să se ocupe de tranziția sa de la actriță la ducesă de Sussex, titlu pe care îl va primi în ziua nunții.

Această tranziție, prin care și Kate a trecut, nu e una ușoară. Cu ani în urmă, mama lui Harry, Lady Di, a vorbit despre această perioadă, povestind că cea mai dificilă e izolarea, când nu poți să țipi la nimeni de nervi și nimeni nu te îmbrățișează, pentru îmbărbătare.

Deși va beneficia de pază non-stop, având dreptul la un bodyguard personal, care va fi însă dificil de detectat de un ochi neavizat, Meghan va trebui să învețe să se apere. Va trebui să se pregătească pentru situația în care cineva ar încerca să o rapească, de exemplu. Va trebui să învețe să șofeze defensiv. Va lua lecții despre cum să-și țină informațiile personale departe de ochii curioșilor și tot așa.

În fața cui va trebui să facă reverență

Meghan mai trebuie să învețe și în fața cui trebuie sa facă reverență, pentru că lucrurile nu sunt așa de simple la acest capitol.

Uneori va trebui să se plece, alterori să accepte cu galanterie o reverență din partea altcuiva, inclusiv a femeilor. Apoi, regullile se schimbă pe măsura ce ordinea succesiunii la tron se modifică.

De exemplu, conform protocolului, va trebui să facă o reverență în fața lui Kate. Însa în fața lui Sophie, contesă de Wessex din 1999, dar cu origini comune, nu va trebui să se plece decât dacă soțul acesteia, prințul Edward, este în încăpere. Practic, oricât de ciudat ar suna, statutul lui Sophie este validat atunci când în preajmă este soțul ei cu sânge regal.

Va trebui să se plece și în fața prințesei Alexandra (de 80 de ani), verișoara reginei, care se trage din părinți cu sânge albastru.

Însă, ca regulă, cei aflați la coada liniei de succesiune a tronului vor trebui să se încline în fața ei, chiar dacă au sânge albastru, mai cu seamă atunci când prințul Harry e în încăpere.

Iar un sânge albastru, dar fără titlu, nu necesită o reverență, mai spune codul de conduită, valabil de la 1500.

În ceea ce privește apropiata nuntă, care va avea loc la Palatul Windsornu se știu încă prea multe. Se știe însă că tortul va fi din banane, iar nuntașilor le va cânta Sam Smith.

Citește și ce nu va avea voie să facă sub nicio formă Meghan după ce va deveni soția lui Harry.

Foto: Hepta