Recent, ducesa de Sussex, aflată în vizită în Irlanda, a stat de vorbă cu mai mulți activiști, lăudând votul recent pentru legalizarea avortului. E drept, discuțiile au fost private, însă chiar și așa ducesa și-a permis să ia pozzișie vizavi de un subiect spinos.

A fost dată de gol de Catherine Noone, un activist care a stat în spatele campaniei de a se renunța la interzicerea avorturilor, lege care a fost în picioare până de curând în Irlanda.

Aceasta a scris pe o rețea de socializare că a stat de vorbă cu soția prințului Harry și că aceasta s-a arătat încântată de rezultatul referendumului. ”Ducesa și cu mine am vorbit despre rezultatul referendumului recent. L-a privit cu interes și a fost încântată să vadă rezultatul”, a scris ea pe Twitter.

Ulterior, a șters mesajul, realizând probabil că a pus-o pe Meghan Markle într-o poziție dificilă. Prea târziu, însă, mesajul devenise viral, fiind preluat de internauți.

Apoi, a publicat un alt mesaj, în care arăta că Meghan s-a arătat intersată de subiect, fără a-i expune, însă, poziția. Și acest mesaj a fost ulterior șters.

Palatul Kensington nu a luat încă nicio poziție legat de acest incident.

Ceea ce s-a întâmplat e fără precedent, iar experții în monarhia britanică spun ar putea fi vorba despre o schimbare de conduită hotărâtoare pentru familia regală.

Vezi și Meghan Markle a încălcat iar protocolul și a pățit-o. A fost trasă de păr în public. Reacția ei este genială

Citește și: