Emmanuel Macron este primul președinde francez după Jacques Chirac (2002) care a fost reales pentru al doilea mandat la rând. Pe tot parcursul campaniei electorale, el și soția sa, Brigitte, s-au aflat în lumina reflectoarelor și a fost adusă în prim-plan din nou povestea lor de iubire și diferența de vârstă de 24 de ani.

5th edition of the Invictus Games, The Invictus Games Stadium, Zuiderpark, The Hague, The Netherlands – 17 Apr 2022SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

Însă, în ciuda povestei lor de dragoste controversate, care a începult când el avea doar 16 ani, iar ea avea 40 de ani și îi era profesoară, cei doi au o relație foarte puternică și se vede clar că sunt îndrăgostiți unul de celălalt chiar după aproape trei decenii de iubire.

Biograful politic Gaël Tchakaloff a făcut o analiză a căsniciei celor doi. În cartea sa, „Tant Qu’on est Tous les Deux”(“While We’re Alone”), autoarea a scris: „Cartea mea nu este o carte politică, ci una despre dragoste”. Când i-am văzut pe Emmanuel şi Brigitte Macron împreună – şi erau adesea împreună – ei se atingeau şi se sărutau mereu pe obraz.”.

Această trăsătură „sensibilă” este ceea ce consideră expertul David Starkey că o face pe Brigitte asemănătoare cu Meghan Markle, adândouă fiind extrem de tandre cu partenerii lor.

În biografia din 2018 „Harry: Conversations with the Prince”, Angela Levin îl citează pe Starkey, care a spus: „Meghan este un fel de Madame Macron, doar că arată mai bine. Cred că Meghan va fi cea care va stabili regulile regale”.

Mai mult, biografa Levin şi-a amintit de prima călătorie oficială a lui Meghan şi a soţului ei, Prinţul Harry, la Nottingham.

„A fost un eveniment oficial regal cum nu mai fusese altul”. Comportamentul lor făţiş de îndrăgostiţi nu a mai fost văzut până acum la logodnicii regali. A fost ca şi cum vizionam o scenă dintr -o poveste de dragoste de la Hollywood, nu o plimbare în interiorul oraşului”

„Şi-au pus braţele unul în jurul celuilalt. Meghan s-a lipit de braţul lui Harry şi l-a mângâiat pe spate”. Angela sugerează că prin acest contact fizic Meghan poate fi văzută ca o „mamă”.

Levin şi-a amintit de prima călătorie oficială a lui Meghan şi a soţului ei, Prinţul Harry, la Nottingham.

„A fost un eveniment oficial regal cum nu a mai fost altul. Comportamentul lor făţiş de îndrăgostiţi nu a mai fost văzut până acum la logodnicii regali. A fost ca şi cum vizionam o scenă dintr -o poveste de dragoste de la Hollywood, nu o plimbare în interiorul oraşului. Şi-au pus braţele unul în jurul celuilalt. Meghan s-a lipit de braţul lui Harry şi l-a mângâiat pe spate”. Angela sugerează că prin acest contact fizic Meghan poate fi văzută ca o „mamă”.

„A avut nevoie de acest contact fizic pentru a-şi calma nervii sau a fost doar maternă, aşa cum fusese în timpul interviului BBC din ziua în care logodna lor a fost anunţată oficial?”

Mai târziu, în carte, Levin susţine că tânărul Harry avea nevoie de „ încurajare și înţelegere” în copilărie și„ chiar și astăzi are uneori un aer de vulnerabilitate şi tristeţe”, fiind convinsă că de aceea Meghan Markle simte uneori nevoia să se poarte ca o mamă cu el.

În mod similar, şi Prima Doamnă este descrisă ca fiind o prezenţă maternă în viaţa lui Macron. O persoană din apropierea lui Macron a declarat pentru The Guardian în 2017 că Brigitte „este foarte protectoare cu el”. Mai mult, Brigitte şi-a părăsit slujba în 2015 pentru a sprijini cariera soţului ei.

În timpul primei sale campanii pentru alegerile prezidenţiale, Macron a dat impresia că prezenţa ei lângă el nu este negociabilă. El le-a spus reporterilor la acea vreme: „Părerea ei contează pentru mine. Nu se poate lucra când nu eşti fericit”.

Această dinamică de echipă are ecou şi în relația lui Harry cu Meghan. Cei doi şi-au părăsit rolurile de seniori regali în 2020, iar asta i-a făcut şi mai puternici și par a fi mereu „doar ei doi împotriva întregii lumi”. De când s-au mutat în SUA, ducii de Sussex par de nedespărțit și sunt văzuți mereu împreună.

Foto: profimedia/ hepta