Radu Mitrea, un tânăr de 23 de ani din București, se afla în clubul Colectiv în noaptea tragică de 30 spre 31 octombrie 2015. A vrut să se distreze alături de prietenii lui, dar s-a trezit la spital și a avut parte de o adevărată traumă.  ”Am ieșit într-o seară cu băieții la o bere și un concert. La un moment dat a început un incendiu din care am scăpat puțin cam șifonat. Mi-au ars ambele mâini, depindeam de cineva să mă hrănească, să merg la baie. Dar prin comparație cu cei care au fost acolo, eu am fost extraordinar de bine… Noroc, cred că asta a fost…”, rezumă Radu tragedia în urma căreia 63 de oameni au murit din cauza rănilor, iar o persoană și-a pus capăt zilelor ca urmare a șocului posttraumatic.

Citește și: Nu o să-ți vină să crezi cum arată „Femeia Fantastică”, Lynda Carter, la 40 de ani de când a apărut în serialul de succes. Doamne, și ce familia frumoasă are

Pe mâini i-au făcut grefe cu piele de pe picioare

Recuperarea lui Radu nu a fost ușoară, iar dacă rănile fizice sunt acum în curs de vindecare, cele sufletești sunt încă deschise. ”Pe mâini mi-au pus grefe cu piele de pe picioare. Am făcut recuperare, mi-am revenit și acum sunt bine, sănătos și foarte recunoscător că sunt aici și că putem purta această conversație. La scurt timp după ce am fost externat, un prieten care rămăsese în spital a murit… Acela a fost al doilea punct critic pentru mine”, își amintește tânărul de doar 23 de ani.

Viața după Colectiv a presupus multe exerciții de recuperare, dar și conștiința faptului că, spre deosebire de tinerii care au pierit în incendiu, lui Radu i s-a oferit șansa la o nouă viață, așa că încearcă să profite de ea cât poate de mult.

Vezi aici filmarile secrete de la incendiul din Colectiv!

Citește și: Este oficial, direct de la Palatul Buckingham! Kate Middleton este însărcinată cu al treilea copil!

A învățat să cânte din nou la chitară

”Dacă există un lucru pe care incidentul Colectiv l-a adus în viața mea, acela a fost un dram de pozitivitate. Am învățat să mă bucur mai mult de momente, pentru că viața e scurtă… Am două variante, să fiu relaxat și să zâmbesc sau să fiu frustrat și să plâng… Nu mi-a luat foarte mult să învăț să cânt din nou, ci mai degrabă să îmi conving mâinile să facă ce vreau eu. Imediat după ce m-am reapucat să cânt la chitară, au început să mă doară încheieturile, mă durea chiar mai tare decât când am învățat prima dată”, a mai povestit Radu.

Cu toate acestea, Radu nu se oprește aici. Pe 10 septembrie, la aproape doi ani de la tragedia din Colectiv, acesta și-a adunat curajul pentru a urca pe scena X Factor încercând să afle dacă, pe lângă o voință infinită, are și talentul necesar pentru a deveni un star. Ce l-au sfătuit cei patru jurați, Delia, Horia Brenciu, Carla’s Dreams și Ștefan Bănică jr,  și care au fost concluziile acestora, telespectatorii vor afla duminică, 10 septembrie, de la ora 20.00, la Antena 1.

Citește și: