Actorul Florin Busuioc, în vârstă de 56 de ani, se afla în sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, unde juca în spectacolul Central Park. El a început să se simtă rău în timpul spetacolului. La finalul piesei a spus că nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit, în urma unui infarct miocardic. Imediat colegii au sunat la 112.

Medicii l-au resuscitat si l-au dus la Spitalul Judetean de Urgență, unde a fost operat. Toti ceilalti actori care joacă alături de el  în piesă, au plecat și ei la spital.

Citește și: Cele mai recente imagini cu Bobby din „Dallas” i-au șocat pe fani. Cum arată acum Patrick Duffy

Colegii de scenă sunt în stare de șoc

Actrița Adelaida Zamfira, care joacă alaturi de el în piesa, a declarat pentru jurnaldecraiova.ro că,  asemeni celorlați colegi, e în stare de șoc. „Acum nu putem decât să ne rugăm pentru el”, a declarat actrița.

Cabral Ibacka a avut o reacție pe pagina sa de socializare, la scurt timp după ce prezentatorul meteo de la ProTV, Florin Busuioc, a făcut infarct. Cabral a scris un mesaj de încurajare: „Hai, Busule, hai! Te rog, că mâine e frumos afară!”.

Unul din medicii care l-au operat pe Florin Busuioc a dat primele declarații despre starea îndrăgitului actor. Acesta a precizat că Busuioc nu este încă conștient, iar transferul la București este încă mult prea riscant. „ Nu este conştient. Transferul la Bucureşti este riscant”, a spus acesta pentru Adevărul, precizând că starea vedetei ProTV este mult mai bună, dar Busu este în continuare sedat și se află la Terapie Intensivă.

„Florin Busuioc a venit la spital în stare foarte gravă. A avut un vas mare de sânge complet obturat la inimă. După ce i-am montat un stent, putem spune că pacientul se simte mult mai bine. Are tensiunea 12.7, dar este în continuare intubat şi ventilat mecanic, starea lui generală fiind monitorizată de aparate.  Dacă nu se făcea această procedură în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime”, a spus medicul Trașcă.

„Uneori viața ne surprinde cu furtuni neașteptate, dar e important să știm că soarele va apărea din nou. Ne-a dat ceva emoții Busu aseară! Abia aștept să îl revad pe canapea, să ne salutăm pe coridor și să ascult vremea și ghicitorile lui dimineața. Fă-te bine repede, Busu!”, a scris și Cătălin Măruță pe Instagram.

 

Citește și: