Martina Navratilova anunța, chiar la începutul anului 2023, că a fost diagnosticată cu cancer la gât şi cancer la sân. „Este un diagnostic grav, dar încă se poate rezolva şi sper la un rezultat favorabil. O să fie greu o vreme, dar voi lupta din toate puterile mele”, spunea fosta sportivă, în vârstă de 66 de ani.

Și iată că veștile bune încep să apară. Câştigătoare a 59 de titluri de Grand Slam la simplu şi dublu între anii 1978 şi 2006, fosta jucătoare a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Piers Morgan, că se află în remisie.

  

Martina Navratilova, declarații despre lupta cu cancerul

„Mai trebuie să fac două săptămâni de radiaţii preventive, dar s-a terminat. Am fost complet panicată timp de trei zile, gândindu-mă că s-ar putea să nu mai apuc Crăciunul. Celebra «bucket list» (lista cu ultimele dorințe) îmi trecea prin cap cu toate lucrurile pe care încă îmi doream să le fac.

Şi pe lângă asta, cine suferă de două tipuri de cancer diferite în acelaşi timp? Ambiţia nu mi-a lipsit niciodată, dar asta era ridicol. Din fericire, abandonul nu este în ADN-ul meu. Nu am avut de ales decât să continui să lupt”, a declarat Martina, în cadrul interviului postat pe contul de Twitter al lui Piers Morgan și preluat de News.ro.

Navratilova se luptase deja cu cancerul de sân în 2010. „A fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut în viaţa mea. În prima săptămână făceam şi chimioterapie, şi radiaţii în acelaşi timp. Când începi să te simţi rău, nu prea ştii dacă din cauza uneia sau altuia”, a explicat ea. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA

EXCLUSIVE: *NO WEB UNTIL 230PM EST 9TH JAN* Tennis legend Martina Navratilova looks somber as she is spotted for the first time since announcing „double whammy” breast and throat cancer diagnosis.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Martina Navratilova, diagnosticată cu două tipuri de cancer

Martina Navratilova, fost număr 1 mondial, a fost supusă, în 2010, unui tratament pentru cancer de sân în stadiu incipient. „Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât în ​​stadiul I. Prognosticul este bun şi Martina îşi va începe tratamentul luna aceasta. Tipul de cancer este HPV şi acest tip răspunde foarte bine la tratament. Martina a observat un ganglion limfatic mărit la gât în ​​timpul Turneului Campioanelor de la Fort Worth.

Deoarece acesta nu a scăzut, a făcut o biopsie, iar rezultatele au relevat că are cancer la gât în stadiu 1. În timpul în care Martina era supusă analizelor pentru gât, la sânul ei i s-a găsit o formă suspectă, care ulterior a fost diagnosticată ca fiind cancer, fără legătură cu cancerul la gât. Ambele aceste tipuri de cancer sunt în stadiile incipiente”, declara, la începutul anului, reprezentantul fostei sportive.

Soția nu o scapă din ochi. Cum au fost surprinse cele două

Pe 6 ianuarie 2023, la câteva zile după ce a anunțat că luptă cu această boală cruntă, fosta tenismenă a fost surprinsă de paparazzi pe stradă, în zona casei ei, din Miami. Fosta jucătoare cehoslovacă, devenită cetățean american, părea abătută, resemnată și a avut un comportament aparent bizar. În timp ce traversa și vorbea la telefon, și-a împreunat mâinile în aer, în semn de rugăciune și a gesticulat continuu.

Martina Navratilova, alături de soția sa, Julia Lemigova,
Martina Navratilova, alături de soția sa, Julia Lemigova. Foto: Profimedia

La câteva câteva zile după ce au fost realizate aceste fotografii (foto galerie), Martina a bifat o apariție mai elegantă, în compania soției sale, Julia Lemingova (50 de ani), cu care s-a căsătorit în anul 2014. Cele două au ieșit la cină, în Miami, și au împărțit câteva gesturi tandre. Julia nu a scăpat-o din ochi pe Martina, a ținut-o de mână și a îmbrățișat-o când a urcat în mașină.

Cu două săptămâni înainte de diagnosticul de cancer, Martina sărbătorise 8 ani de mariaj cu fosta Miss URSS. Mai mult, cele două au dezvăluit în trailerul ”Real Housewives of Miami” că se pregăteau să devină mame, notează Daily Mail. Intenția era să adopte un copil, chiar înainte de diagnosticul pe care Martina Navratilova l-a primit.

Citește și: Bianca Brad a renăscut, la 8 ani de când a fost diagnosticată cu cancer. Ce meserie practică în prezent: „Am luat nota 10 la examen!”

Citește și: Adrian Daminescu: „Am cancer la plămâni!”. Artistul vorbește despre problemele grave cu care se confruntă