Cât a fost pozitiv cu Covid, Tucă și-a luat toate măsurile de precauție, pentru a nu pune pe nimeni în pericol. S-a izolat chiar și de câinele său, a mărturisit el în cadrul show-ul său de la Aleph News.

„Animalele de companie care locuiesc cu pacienți COVID-19 sunt de 8 ori mai predispuse la infectare. Eu am izolat câinele și n-am făcut-o întâmplător. Mi-a fost teamă să nu se îmbolnăvească”, a mărturisit el.

Mare iubitor de animale, omul de televiziune a venit cu precizări pe această temă. ”Mie mi se pare incredibilă cercetarea asta. Atenție pentru cei care au animale! Și noi iubim animalele de companie. Dacă ținem la ele trebuie să le izolăm exact precum… sau noi să ne izolăm în momentul în care avem COVID-19 și avem animale în casă, fie că este vorba de pisici sau câini”, a transmis el publicului.

Nu puteam să strâng un pahar în mână”

Jurnalistul mărturisește faptul că a resimțit din plin simptomele abia după ce testul i-a ieșit negativ și, practic, se vindecase. Cât a fost pozitiv, a fost asimptomatic. Provocarea a fost perioada care a urmat.

„N-am avut niciun simptom. După 18 zile am avut un test negativ. (…) La două săptămâni după ce am ieșit din spital, au început problemele, nimeni nu m-a avertizat.

A început astenia, oboseala, mi-era foarte greu uneori să traversez strada. Nu puteam să strâng un pahar în mână, astenie marcantă. După cele două săptămâni de izolare în casă, era la fel de greu să traversez strada. După o săptămână am început să-mi recapăt forțele – o sfârșeala incredibilă, mă întrebam dacă m-am vindecat sau nu. Poate dura 2-3 luni situația post-covid“, a explicat Marius Tucă.

Citește și:

Mihai Trăistariu, sabotat de propriul frate: „Mi-a dat foc la apartamentul de la mare”

Ce a răspuns Antonia când a fost întrebată dacă e însărcinată?