Marin Moraru, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, cu o carieră în film şi teatru ce se întinde pe şase decenii, va fi distins cu premiul de excelenţă la cea de-a XIV-a ediţie a TIFF.

Spectatorii festivalului vor avea ocazia să îl revadă pe marele actor alături de Toma Caragiu şi Octavian Cotescu într-unul dintre cele mai renumite roluri ale sale, în comedia «Operaţiunea Monstrul» (1976), regizată de Manole Marcus, după un scenariu de Titus Popovici”. Poiecţia specială a filmului, în prezenţa lui Marin Moraru, va avea loc astăzi, de la ora 14.15, la Cinema Arta.

Marin Moraru s-a născut pe 31 ianuarie 1937, la Bucureşti. A absolvit Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I. L. Caragiale” în 1961, sub îndrumarea lui Dinu Cocea. Actorul a jucat la Teatrului Tineretului, Teatrul de Comedie, la Bulandra, iar în 1966 și-a început cariera în film, cu ”Haiducii”, alături de Ion Besoiu, Toma Caragiu, Amza Pellea şi Colea Răutu. De asemenea, până în 1980 a predat actorie timp de șase ani la IATC.

Din 1971, Marin Moraru joacă pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, având în paralel roluri în peste 20 de filme, iar în 2009, actorul a fost recompensat cu Premiul Gopo pentru întreaga carieră, primind recunoaşterea industriei cinematografice din România.

Credit foto: Acasa tv