Dacă te uiți cu atenție, vezi și o mică aluniță, ”un semn de frumusețe”, așa cum spune francezul, și atunci îți dai seama instantaneu cine privește cu ochi mari din negura timpului. E Margareta Pâslaru!

Artista, cu o carieră de peste 60 de ani la cei   77 de ani ai săi, a postat, la cererea fanilor, mai multe instantanee din copilăria sa. E în pragul lansării celei de-a doua cărți, un moment în care își reamintește zi de zi frânturi din trecut.

eleganta, cum avea sa fie toata viataSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

”Voi ati cerut poze din copilarie:) Menuet la clasa Floria Capsali”, scrie artista, alăturând o fotografie desprinsă din alte timpuri, în care, o copilă fiind, poartă o rochie de păpușă, e coafată în stilul acelor ani și ține în mână, u grație, un evantai.

În alt instantaneu, e așezată în fața pianului, atentă la profesoara sa, Lia Romascu.

Frumoasă și la exterior, și la interior

Margareta Pâslaru nu e doar o ființă frumoasă la exterior. La fel de frumoasă, poate și mai și, este la interior, iar cea mai bună dovadă e aceea că, zi de zi, banii care îi vin din drepturile de autor îi donează ”100%” în scopuri caritabile.

Margareta Pâslaru s-a născut la 9 iulie 1943, în Bucureşti. Şi-a făcut debutul, elevă fiind, în muzica uşoară, în 1958, la Casa de Cultură Griviţa Roşie.

În 1959, tânărul compozitor George Grigoriu compune pentru ea ”Chemarea mării”, care marchează şi debutul radiofonic al Margaretei, bătând toate recordurile de vânzare la Electrecord în 1961- 26.000 de discuri.

În 1966, a debutat în cinematografie. Premiată la festivaluri internaţionale, margareta Pâslaru a făcut turnee în 28 de ţări.

În 1983, s-a mutat în SUA, unde se dedică voluntariatelor, actelor caritabile și-și încearcă mâna ca regizor artistic, producător, scenarist, editor.

În 1996, revine în România, pentru a-şi lansa o caseta audio şi un CD, donând Comitetului Român UNICEF toate încasările rezultate din vânzarea în România a acestora. În 2000 lansează un alt CD, direcţionându-şi drepturile către Crucea Roşie.

În 2012, artista a lansat autobiografia ”Eu şi Timpul”, iar curând va veni și a doua.

Vezi și Margareta Pâslaru a împlinit astăzi 76 de ani. Mesajul emoționant al fermecătoarei artiste. E uluitor de frumoasă

Citește și: