Cunoscuta cântăreaţă Margareta Pâslaru şi-a lansat, pe 28 martie, albumul „Timpul nu moare”, prin care a sărbătorit 65 de ani de activitate neîntreruptă în showbiz. Potrivit Agerpres, la evenimentul organizat la Magazinul Muzica din Bucureşti au fost prezenţi, pe lângă numeroşi admiratori ai artistei, compozitorul Andrei Kerestely, poeta Ana Blandiana, prezentatorul Octavian Ursulescu, compozitorul Mircea Drăgan.

De altfel, „Lasă-mi toamnă pomii verzi”, unul dintre șlagărele compuse și cântate de Margareta Pâslaru, este inspirat de versurile poeziei „Cântec”, de Ana Blandiana.

Margareta Pâslaru a strălucit la lansarea de la Magazinul Muzica și a dovedit, încă o dată, că este un fashion icon. A purtat un costum elegant, alb-negru, mănuși din dantelă, a fost coafată impecabil, iar ca machiaj a ales unul diafan, în tonuri de roz. Ochii albaștri ai solistei au rămas la fel de hipnotizanți.

Noul album conţine şapte piese noi, precum şi unele dintre cele mai îndrăgite şlagăre lansate de-a lungul carierei: „Acum, respiră!”, „Timpul nu moare”, „Regina nopţilor”, „Castaniete”, „Blue, blue, blue, blues”, „Personaje pe străzi – Fapte”, „Neastâmpăr”, „Cu haina pe umeri”, „Tehomir” – dedicată actorului Horaţiu Mălăele, „Nu!”, „Era o fântână”, „Ce suflet trist”, „Tatăl nostru”, „Diamant fermecat”, „Lasă-mi toamnă pomii verzi”, „Cântec din Oaş”, „Bade, pălărie nouă”, „S-ar găti badea de nuntă” şi „Nu-i bai…”. Toate melodiile de pe album au fost înregistrate în Studioul Andrei şi Jolt Kerestely. FOTOGRAFII: FACEBOOK / Margareta Pâslaru

Margareta Pâslaru, un fashion icon și la vârsta a treia. Foto: FacebookSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

„Ceea ce mă surprinde de fiecare dată este energia debordantă, o forţă creatoare fără final. Este de fiecare dată efervescentă, vine de fiecare dată cu idei noi, mă pune întotdeauna în situaţii speciale, pentru că dânsa îşi închipuie nişte orchestraţii şi eu trebuie să fiu, cumva, liantul între ideile dânsei şi muzica ce apare la final.

Este o provocare, este o plăcere şi de fiecare dată nouă ni se pare că trăim împreună ceva original şi special. Vă doresc să aveţi timp să ascultaţi, pentru că sunt melodii care au conţinut, melodii care au mesaj, melodii care au nevoie de puţin timp, nu este doar o muzică de fundal, o muzică de fond”, a spus Andrei Kerestely, potrivit Agerpres.

Margareta Pâslaru a precizat că toate fondurile din vânzarea albumului, precum şi din drepturile de autor vor fi direcţionate către Ambulanţa Monumentelor, un proiect non-profit care sprijină protejarea patrimoniului imobil din România. „Tot ceea ce se vinde, drepturile de autor şi încasările vor fi direcţionate către această fundaţie”, a spus artista.

Margareta Pâslaru şi-a pus întotdeauna discurile în slujba actelor de caritate, a completat Octavian Ursulescu. „Margareta întotdeauna şi-a pus discurile în slujba actelor de caritate, întotdeauna discurile sale, toate drepturile de autoare, de vânzare, au mers către asemenea cauze nobile.

E un lucru foarte frumos pe care eu îl salut din toată inima şi mă bucur că a descoperit acum această Ambulanţă pentru Monumente. A avut atâtea şi atâtea gesturi minunate. Îmi aduc aminte că a făcut un disc special şi pentru Colectiv, care s-a vândut şi s-au adunat nişte fonduri. O artistă generoasă, o artistă minunată”, a subliniat Octavian Ursulescu.

Margareta Pâslaru a debutat pe scenă la doar 4 ani

Cântăreață, compozitoare, actriță, textieră, Margareta Pâslaru, născută pe 9 iulie 1943, a debutat pe scenă la doar 4 ani, în rolul copilului din „Madame Butterfly” de Puccini. Compozitorul George Grigoriu a numit-o „un mit al muzicii uşoare”. Era studentă la Drept când a fost sunată şi invitată la o audiţie cu regizorul Liviu Ciulei, pe care l-a fermecat iremediabil. „”În «Opera de trei parale» s-a născut o actriţă: Margareta Pâslaru. Şi sigur glasul Margaretei şi inteligenţa ei muzicală au dus la împlinirea totală a rolului”, spunea Liviu Ciulei despre artista noastră.

Astfel, la doar 19 ani, Margareta Pâslaru o interpreta pe Polly Peachum în „Opera de trei parale”, de Bertold Brecht. Piesa s-a jucat în patru stagiuni şi a înregistrat o cifră record: aproximativ 400 de reprezentaţii. Au urmat teatru radiofonic, emisiuni de televiziune, filme şi o viaţă care, la un moment dat, a purtat-o către New Jersey, Statele Unite.

A fost o călătorie despre care îşi aminteşte, în primul rând, că i-a oferit posibilitatea de a-i asigura Măriucăi, fiicei ei, tot ce este mai bun. A revenit în România şi a continuat să se dedice scenei.

Citește și: Angela Similea, apariție ravisantă la 76 de ani, alături de colegele Corina Chiriac, Stela Enache, Dida Drăgan și Marina Voica

Citește și: Corina Chiriac, 7 apariții cu stil la evenimente, într-o singură lună. La 73 de ani, artista e ca argintul viu și predă o lecție de stil cu fiecare ocazie