Incidentul a avut loc joi dimineață, când artistul călărea la ferma sa din Lajatico, provincia Pisa. Bocelli se afla pe cal atunci când aminalul a făcut o mişcare bruscă și artistul și-a pierdut echilibrul și a căzut. Tenorul s-a lovit puternic la cap, pierzându-şi cunoştinţa, fapt pentru care a fost dus de urgență la spital cu elicopterul. După ce a fost supus mai multor investigații, cântărețul, în vârstă de 58 de ani, a anunțat că se simte bine.

„Dragii mei, știu că ați fost îngrijorați pentru mine în ultimele lor. Vreau să vă liniștesc și să vă spun că mă simt bine. A fost doar o simplă căzătură de pe cal. Dacă nu apar complicații, vor pleca în curând din spital. Multumesc pentru toate mesajele pe care le-am primit. Vă îmbrățișez cu afecțiune”, a scris Bocelli pe pagina sa de facebook.

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (58 de ani) este orb de la vârsta de 12 ani, însă acest lucru nu-l oprește să facă lucrurile care îi plac. Recent, a fost surprins făcând windsurf într-o vacanță, merge des la călărit și pe bicicletă sau cu rolele, fiind un mare iubitor de sport.

Citește și: Edith Gonzalez a fost la un pas de moarte, dar acum după ce s-a vindecat de cancer îndrăgita actriță trăiește momente extrem de fericite

Andrea Bocelli a orbit la vârsta de 12 ani

Bocelli s-a născut în 1958 în  Lajatico, Italia. El a dezvăluit că părinții lui au fost sfătuiți să facă întrerupere de sarcină, fiind de părere că copilul lor se va naște cu dizabilități, însă aceștia ua refuzat. Astfel, cel care avea să devină cel mai faimos tenor s-a născut cu vederea slabă, suferind de glaucom congenital.

Doctorii au încercat să-și salveze vederea folosind lipitori, dar fără succes. Bocelli a continuat să învețe muzica prin citirea Braille.  Fiind pasionat de muzica lirică, visul vieţii sale a fost să devină un mare tenor. Şi, destin sau întâmplare, chiar a devenit! La vârsta de şase ani a început să ia lecţii de pian, iar mai apoi a început să cânte la flaut şi la saxofon. În 1970, la vârsta de 12 ani a orbit total, în urma unui accident din timpul unui meci de fotbal.

Citește și: Burak Özçivit a cucerit femeile din întrega lume cu rolul lui Kemal Soydere din „Dragoste infinită”. Dar iată cum arăta înainte să devină celebru

A fost descoperit de Pavarotti

Însă, în acelaşi an în care a orbit, a câştigat prima competiţie muzicală, cu melodia „O Sole Mio”. El a dat marea lovitură la vârsta de 34 de ani, când a fost descoperit de legendarul tenor Luciano Pavarotti, care i-a cerut să meargă cu el în turneu.
Andrea și Veronica s-au întâlnit la o petrecere în urmă cu 11 ani, iar după 10 ani de relație s-au căsătorit. Ei s-au cunoscut chiar la scurt timp după ce Bocelli se despărțise de fosta sa soție, Enrica, cu care are doi fii adolescenti, Amos si Matteo.

Tenorul italian a scos până acum 14 albume și a vândut 80 de milioane de exemplare în întreaga lume, are o stea pe celebra alee Walk of Fame de la Hollywood și este considerat unul dintre cei mai mari tenori italieni.

Citește și: