Considerată una dintre marile voci ale muzicii româneşti, Dida Drăgan s-a născut pe 14 septembrie 1946, la Jugureni,  Dâmbovița. Ea este absolventă a Școlii Populare de Artă, clasa Florica Orăscu și și-a făcut debutul la Concursul de interpretare „București ’71”,  obținând premiul I, cu piesa „Vechiul pian” de Vasile V. Vasilache, și ajunsă la 71 de ani, aceasta continuă să susțină concerte, ea fiind văzută anul acesta pe scenă la Iași, Chișinău și la Sibiu. De altfel, Dida a lansat anul acesta și o melodie nouă, intitulată “Mi-e dor de tine” , este compusă de Adi Ordean, și pregătește și un nou album.

dida2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Citește și:Halit Ergenc, celebrul actor  din “Suleyman Magnificul”,  vorbește deschis pentru prima dată despre experiența lui de tătic. Ce spune despre fiul lui

E considerată vocea de flacără a rock-ului românesc

Dida Drăgan  are o carieră de invidiat în spate şi a câştigat numeroase premii de prestigiu de-a lungul anilor, fiind supranumită „Vocea de flacără a rock-ului românesc”. Deși una dintre cele mai mari artiste ale anilor ’80, Dida a fost întotdeauna o personalitate discretă şi foarte sensibilă, dar uimește cu look-ul ei arătând impecabil la 71 de ani. Pentru ea zici că timpul s-a oprit în loc, fiind la fel de frumoasă ca în tinerețe. După ce, în anii ’90, şi-a încercat norocul în politică, dar şi în afaceri, fără succes Dida Drăgan s-a retras din vizorul public, și s-a scris despre ea că s-ar fi mutat în Elveția la sora ei, unde studiază și fiul ei.  Însă, anul acesta, Dida a negat aceste zvonuri într-un interviu exclusiv pentru Libertatea.  O solistă de geniu, ce şi-a aparat discreţia vieţii personale spre deosebire de actualele vedete, lămureşte  situaţia sa: “Slavă Domnului, nicio boală şi nici datorii nu am, iar starea mea de sănătate este foarte bună”, a spus ea pentru Libertatea.

Nu s-a mutat în Elveția așa cum s-a scris despre ea

„Nu am părăsit România, în ciuda zvonurilor răspândite de unii, şi nu o voi face niciodată. Mă bucur că menţionaţi spectacolul de la Iaşi, care se adaugă altora, asemănătoare, susţinute recent la Chişinău, Sibiu, etc. Am concertat pe diferite scene din ţară în tot acest timp, iar publicul care iubeşte melodiile mele m-a putut întâlni acolo”, a declarat Dida pentru Libertatea.

În plus, artista a mărturisit că nici nu a avut probleme de sănătate așa cum s-a spus despre ea și nici datorii. „Sincer, habar nu am de unde au plecat aceste răutăţi, despre care am aflat şi eu după ce au apărut în mass-media. Nu am, slavă Domnului, nicio boală, şi nici datorii nu am, iar starea mea de sănătate este foarte bună. Dovadă stau apariţiile mele publice recente, în care cred că am arătat o formă fizică bună şi o voce neschimbată”, a mai spus aceasta.

Stă departe de atenția presei, pentru că nu-i place să vorbească despre ea

Dida a explicat că stă departe de atenția presei și evită să dea interviuri pentru că nu-i place să vorbească despre ea, ci preferă să se exprime prin muzică. ”Sunt o fire introvertită. Nu îmi place să mă laud şi să vorbesc despre mine, ci îmi place să dăruiesc şi să mă exprim prin muzică pe care o cânt”, a spus Dida. Mai mult, ea a precizat că fiul ei car studiază în Elveția nu vrea să-i calce pe urmă, privind cariera muzicală. „Deşi este foarte talentat, din păcate, fiul meu nu doreşte să îmbrăţişeze o carieră muzicală, cel puţin deocamdată”, a mai spus ea pentru Libertatea.

De ceva timp, Dida Drăgan colaborează cu casa de discuri OVO Music a lui Ovidiu Komornyik. Dida Drăgan a primit Premiul Special la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia, 2003.Între piesele de succes ale artistei se numără: ”Până-n cea din urmă zi” (Edmond Deda); ”Iubesc primăvara” (Dan Ștefănică); ”Visata mea iubire”, ”Planete”, ”Soarele zărilor” (Marius Țeicu); ”Atunci” (Mișu Iancu); ”Anilor”, ”Voi, anotimpuri”, ”Necuprins și cuprins”, ”Soare și flori”, „Trepte de lumină”, ”De ce taci?”, ”Străinul”, ”Chemarea anilor”, ”Drumul”, ”Glas de păduri”, ”Semn de întrebare”, ”Un fir de iarbă”, ”Cer de baladă” (Petre Magdin); ”Să ocrotim copacii înfloriți”, ”Să nu lovim nicicând un porumbel”, ”Deschideți poarta soarelui”, „Voi, oameni de mâine”, „Da, recunosc”, ”Drumul iubirii” (Anton Șuteu); „Dac-ai să vii”, ”O lacrimă de stea”, ”Poveste fără final”, ”Cu îngeri a nins”, „Nici chip, nici nume” (Liviu Tudan); ”Cer și pământ”, ”N-am să te-ntorc din drum”, „Nu vreau să te iert”, ”Zilele ce trec prin mine”, ”Drumul meu”, „Știu că vei pleca”, „Ai să mă pierzi” (Adrian Ordean), „Iertare”, „Legământ”, „Aur pe stradă”, „Ochii ploii”, „Cine crede în minuni?” (Florin Ochescu).

 

Sursă foto: libertatea.ro

 

Citește și: