Potrivit Realitatea TV, marea actriță ar suferi de o pancreatită, însă informația nu a fost confirmată de nimeni până acum. Draga Olteanu Matei ar avea probleme la ficat, iar unele probleme de sănătate s-au acutizat pe fondul vârstei înaintate.

Surse medicale susţin că draga Olteanu Matei ar suferi de afecțiuni la ficat, pancreas și fiere. De asemenea medicii spun că va mai rămâne internată în spital încă două zile, potrivit ziarului de Gorj Domino.ro.  Draga Olteanu Matei are 84 de ani şi locuiește de mai mulți ani în Piatra Neamţ, într- o cunoscută pensiune din oraș. Reprezentanta generației de aur a teatrului românesc a jucat în peste 50 piese de teatru, 100 roluri în Televiziune şi 90 de filme.

Draga Olteanu Matei  a devenit celebră pentru rolul de excepției al coanei Chirița

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, în 1956, iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii”, Alexandru Mirodan.

De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru. „Coana Chirița” dupa Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirita – 1986 si Chirita la Iasi 1987), „Gaitele” de Kiritescu (1977), „Caruta cu paie” de Mircea Stefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Stefanescu Delavrancea, „Domnisoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica in noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e in sala” de Ion Baiesu etc.

Citește și: