Trupul neînsuflețit al lui Stephan Pelger a fost incinerat joi, 15 iunie, după care urna cu cenușă a fost depusă la capela Cimitirului Evanghelic din București. Așa cum a anunțat familia, acolo a avut loc o slujbă religioasă evanghelică pentru comemorarea creatorului de modă, după care urna va fi transportată în Germania, lângă Munchen.

„Joi, 15 iunie 2023, la ora 11 va avea loc o slujbă religioasă evanghelică pentru comemorarea creatorului de modă STEFAN PELGER, la capela Cimitirului Evanghelic din București, unde va fi depusă urna cu rămășițele sale pământești. După ceremonie, urna va pleca în Germania către locul de veci al familiei sale.

Prietenii și apropiații, împreună cu toți cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, sunt invitați să participe la ceremonial și să-i fie alături pe ultimul drum.

Florile pot fi depuse la capelă. Adresa Cimitirului Evanghelic: Sos. Giurgiului 4, Sector 4, București. München, 13 iunie 2023. Familia Pelger”, a fost mesajul familiei.

Mama lui Stephan Pelger: „O să dureze până o să realizez”

Oana Roman, Ileana Badiu, Laura Cosoi, Rita Mureșan, Tania Budi, Ovidiu Buta, Joaquin Bonilla, Andreea Raicu se numără printre vedetele care au mers la Capela Luterană, să-i fie alături mamei lui Stephan Pelger, anunță Cancan.ro, care publică și poze de la fața locului. Poți vedea imaginile cu mama lui Stephan Pelger, aici și aici. Femeia de 80 de ani a mers sprijinită de un cadru, a fost împietrită de durere, dar a avut parte de toată grija și susținerea celor prezenți.

„Încă mă simt bine, dar o să dureze până o să realizez. Încă nu am realizat că Stephan, copilul nostru înfiat…a fost copilul nostru înfiat (…) Noi atunci l-am văzut unde stătea și o săptămână mai târziu l-am avut în casă. Gândiți-vă la asta în Germania, o săptămână durează o înfiere, aici durează doi ani”, a declarat mama lui Stephan Pelger, pentru Antena Stars, citată de Click.ro.

La capelă a fost o atmosferă greu de descris în cuvinte. Coroane de flori albe, aranjamente, buchete, panglici albe și un ecran imens pe care se derulau imagini cu regretatul designer. Poza lui funerară, una în care zâmbește și în care este îmbrăcat elegant a impresionat pe toată lumea. (foto galerie)

Oana Roman, îndurerată, în drum spre capelă. Foto: InstagramSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Mesajele vedetelor la ceremonia lui Stephan Pelger

„Mă duc azi unde nu mi-aș fi dorit să merg. E greu să îți iei adio de la un prieten drag”, a scris Oana Roman pe Instagram, în dreptul unei poze cu ea, în haine de doliu. „Rămas bun, dragul nostru drag”, a mai scris ea.

”Cred că pentru oamenii sensibili, pentru oamenii culți, pentru oamenii educați, rafinați este foarte greu în lumea asta. Este foarte greu în zilele astea pe care le trăim. Poezie de om. De când l-am cunoscut, i-am și zis în față: tu nu ești om, ești poezie de om. Așa a fost și așa o să rămână”, a mărturisit Tania Budi pentru Cancan.ro.

„Îmi pare rău…să-l pomenim așa cum era, foarte vesel, un suflet foarte blând, un creator minunat, un om strălucitor”, a declarat și Laura Cosoi, profund marcată.

Stephan Pelger a fost înfiat de la vârsta de un an

Cu părinţii săi, Stephan Pelger avea o legătură foarte strânsă, deși erau plecaţi în Germania din 1998. Tatăl său a decedat în 2019. “Sunt înfiat de la vârsta de un an şi cred că este o şansă pe care o ai o dată într-o viaţă, pentru că am nimerit la o familie care nu doar că m-a adoptat, ci chiar îmi este familia adevărată, familia mea, părinţii mei.

N-am avut curiozitatea nici măcar o zi să aflu care îmi sunt rădăcinile adevărate. Mama m-a încurajat tot timpul să-mi urmez abilităţile creative, deoarece, fiind artist, era un pic mai libertină decât tata. Tată era sever, dar a înţeles că nu pot să devin preot sau doctor sau avocat, era clar că un singur drum era calea mea”.

„În momentul în care le-am spus că sunt gay, eu am crezut că o să fie o mare dramă. Mi-a fost foarte teamă, da. Nu ştiu câte luni sau chiar un an am aşteptat momentul potrivit pentru a le spune acest lucru. Mie mi s-a părut un moment foarte potrivit duminica, după slujbă, să le povestesc că eu sunt gay. Stăteam noi la masă toţi trei şi le-am spus primul lucru că nu o să aibă niciodată nepoţi.

Se uită amândoi la mine aşa, nedumeriţi… Care e discuţia de la slubjă la nepot, tu ai 13 ani, zice tata. De ce, eşti bolnav? E ceva în neregulă cu tine?. Mama se întoarce foarte flegmatic la el, așa cum era ea, foarte deschisă şi spune: Dragul meu, fiul tău este homosexual. Tata se uită la mine: Foarte bine. Să fii fericit!. Şi îşi mânca supa. Asta a fost tot”, declara Stephan Pelger pentru Antena Stars.

Stephan Pelger a murit pe 8 iunie, la vârsta 44 de ani

Designerul Stephan Pelger, în vârstă de 44 de ani, a fost spânzurat pe 8 iunie, într-o locuinţă din Sectorul 2, iar poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă, a anunțat News.ro. Recent, el scrisese pe Facebook că-i este foarte dor de tatăl său, care a murit în 2019, iar în ultima perioadă se confrunta cu o insomnie cronică şi cu episoade de depresie.

”La data de 8 iunie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 8 au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că într-o locuinţă, din Sectorul 2, se află o persoană decedată. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, precum şi un echipaj medical care a constat decesul persoanei”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri. Trupul neînsufleţit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că persoana decedată este designerul Stephan Pelger, în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost găsit spânzurat în locuinţă.

Citește și: Viața nefardată a lui Stephan Pelger: părinții adoptivi, studiile, prima și singura iubire, tragedia care l-a distrus: „Ajunsesem să iau 40 de comprimate pe noapte”

Citește și: Vedetele, în stare de șoc după moartea lui Stephan Pelger. Curg mesajele dureroase. Ce au scris Oana Roman și Ileana Badiu

Citește și: Designerul român Stephan Pelger a fost găsit mort. Avea numai 44 de ani

Citește și: Stephan Pelger, ultimul interviu: „Insomnia și-a pus amprenta pe toate aspectele vieții mele”. Designerul a fost găsit mort