Mama acesteia, Tzipi Rafaeli, acuzată la rândul său, va fi condamnată la 16 luni de închisoare, a informat justiţia israeliană.

Conform acordului, vedeta şi mama sa şi-au recunoscut vinovăţia pentru delicte fiscale – falsificarea rezidenţei fiscale a top-modelului – şi vor plăti amenzi în valoare de aproximativ 6,4 milioane de euro ca impozite neachitate.

De asemenea, Bar Rafaeli a fost condamnată la 9 luni de închisoare, pedeapsă care a fost comutată în muncă în folosul comunităţii. Mama sa însă va ispăşi un an şi patru luni de închisoare.

Procuratura informase în urmă cu un an că Rafaeli şi părinţii ei ar putea fi judecaţi pentru mai multe acuzaţii de evaziune fiscală, spălare de bani şi mărturie falsă, cu suspiciunea de a nu fi declarat circa 8 milioane de euro către fisc pentru a nu plăti astfel impozite.

În ianuarie, potrivit presei locale, Tzipi Rafaeli s-a oferit să facă închisoare în locul fiicei sale pentru ca aceasta să se poată ocupa de copii, mai ales că Bar Rafaeli devenise mamă pentru a treia oară.

Părinţii celei care a fost co-prezentatoare a festivalului Eurovision 2019 au fost anchetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi pentru disimularea unor încasări de care a beneficiat de fapt fiica lor.

Aceasta a susţinut întotdeauna că banii i-ar fi câştigat în SUA, unde avea rezidenţă şi că nu este obligată să-i declare în ţara sa, afirmaţie pusă sub semnul întrebării de justiţia israeliană.

Vezi și Supermodelul Bar Rafaeli a născut al treilea copil: ”Viața este frumoasă!”

Citește și: