Îndrăgita actriţă a ajuns la Piatra Neamț și și-a adus aminte de vremurile de acum 30 de ani, când  juca pe scena Teatrului Tineretului. Actrița a dezvăluit că atunci pâinea și uleiul se dădea pe cartela, iar berea se găsea greu în sticle de jumătate care miroseau a ulei. Maia recunoaștre că erau zile întregi când mânca doar pâine cu margarină și presărea din când vegeta pe ea.

„Cu treizeci de ani în urmă. La Piatra Neamț. Puneam margarină pe pâine. Pâinea era pe cartela. Și margarina. Sau untul. Dar nu se găsea
Apoi presaram Vegeta. Obținută cu greu, pe parale multe …din Iugoslavia. De la sârbi.
Apoi citeam cartea de bucate. O aveam de la mama. Veche și cu gravuri. Sanda Marin. Uneori se lua curentul. Deseori
Mâncăm pâine cu margarină și Vegeta și citeam despre friptură…si vânat….si sos… si multe alte bunătăți. În piața se vindeau ghebe-ciuperci- Și struguri.
Câteodată facem rost de un sac de cartofi. Foloseam același ulei- era pe cartelă – să prăjim cartofii de nu știu câte ori. Între timp mâncam pâine cu margarină și cu Vegeta și citeam Sanda Marin.
Berea se gasea- atunci când se găsea- în sticle de jumate. Verzi sau maro. Mirosea-avea gust de- a ulei. Nu făcea spumă. „Nici dacă o turnai de la balcon”- spune prietenul meu cel mai bun Mircea Rusu. El spune și altele. Mai bine și mai cu umor.
…..sunt la Piatra Neamț acum. La Mall. E frumos. Mi-am cumpărat o bere….nu pot sa-o beau. Ma îneacă. Plansul
Înțeleg. Eu sunt patetică. Iar voi aveti treburi mai importante”, a scris Maia.

Citește și: Azi este o artistă de succes, însă viața ei nu a fost deloc ușoară: „Eram atât de săracă. Mă gândeam de banii aștia să-mi iau un bilet dus la munca sau o supă la plic”

„Eram mai săraci, dar în același timp mai fericiți”

Fanii actriței au părut impresionați de postarea vedetei și au reacționat imediat. „ Nu sunteți patetică. ..sunteti realistă. …am trăit Din plin acele timpuri. …sunt de acord cu ce spuneți. …dar oamenii în simplitatea lor erau mai buni. .. era altfel. .acum sunt de toate, dar uităm în goana după tot mai mult. ..Să trăim..Să ne bucurăm de viață. ..Să ne facem prieteni de suflet. …”, a scris un internaut.

„Avem toți amintiri care dor, suntem martori muți ai unei epoci apuse, trăite, nemeritate si care nu se va vindeca nicicând…rana care nu se va inchide si pe care o vom duce dincolo cu noi pentru ca nimeni nu are timp sa ne asculte, sa ne inteleagă, sa ne apere de atâta durere si umilință…e moştenirea noastră, o grea cruce pe care o purtăm fără speranță ca vom scăpa vreodată, oricât de departe am fugi, oricât de bine ne-ar fi…oare…azi mizeria a ramas in spitale, in coruptie, in politica…păcat…”, a scris altul. „Cât adevar…..eram mai săraci dar în acelasi timp mai fericiti,mai simpli,mai săritori,mai buni”, a mai comentat un fan.

Citește și: