„Cu toată inima, din tot sufletul alături de Israel! Pentru PACE! Pentru VIAȚĂ!

Astăzi de dimineață m-a sunat Puiu, Puiu Rappaport. Fratele meu, unchiul meu, prietenul meu, familia mea. Mereu vesel, optimist, puternic, binedispus, tonic. Mereu pus pe glume, mereu o vorbă de duh, mereu o binecuvântare sau o amintire prețioasă de împărtășit. Mereu un sfat bun, o încurajare: o să fie bine! Îți suntem alături! Hai, fruntea sus! Suntem o famile! Suntem noi!

Ne sunăm de sărbători, avem atâtea de povestit. Și mereu aceeași discuție: ei? Când mai vii pe la noi? Când mai vii pe’acasă? Israel e acasă! Te așteptăm cu drag, cu soare, cu mare, cu măsline, cu humus, cu cântece vechi, cu copiii, cu nepoții, cu miere, cu fructe…curmale și portocale. Poate, am să vin sigur! În vacanță. Israel e acasă! Astăzi Puiu m-a sunat plângând. Apeul video: plângea tare Puiu. Are peste 80 de ani, are copii, are nepoți…

Nu pot, mi-a spus, nu pot să vorbesc. Mai bine scriu. Niciodată nu l-am văzut plângând. Poate doar când a murit MAMA. Sau TITI- Isac Rappaport, fratele său.

M-a rugat să scriu un mesaj. De susținere. Suntem alături devii! Vă susținem! Vă avem în gândurile și în inimile noastre! Suntem o familie! Alături de Israel!

…acum vă rog și eu, la rândul meu, pe voi, dragi prieteni! Voi, cei care iubiți Israelul, pentru care Israel înseamnă destinație de vacanță sau loc al spiritualității… sau prilej de împlinire profesională sau..

Vă rog mult: un cuvânt bun, un gând de susținere! Vă mulțumesc”, a fost mesajul dureros al Maiei Morgenstern, pe pagina oficială de Facebook.

Maia Emilia Ninel Morgenstern, cunoscută artistic ca Maia Morgenstern (61 de ani), este actriță și directoarea Teatrului Evreiesc de Stat. Maia s-a născut în București, într-o familie evreiească de matematicieni, Usher și Sara Morgenstern.


Actrița a mai avut și o intervenție video, tot pe Facebook. ”O nouă zi. Am vorbit ieri mult la telefon cu familia mea din Israel, singurii pe care îi mai am. Eram panicată, eram speriată, eram îngrozită, eram revoltată. I-am sunat aproape plângând, încercând să-mi stăpânesc suspinele, lacrimile.

A vorbit cu mine unchiul meu. Am vorbit mult, atâta cât am simțit. M-a emoționat, mi-a dat curaj și putere. Nevoia de echilibru, încrederea în viață, speranța, nevoia de justiție, de dreptate, de pace.

Atâta forță și putere mi-au dat. Atâta nevoie de echilibru am, Israel ai, pentru viață, pentru pace, pentru viață normală, trăită echilibrat, în bucurie și demnitate. Ne continuăm existența, cu drag de viață, cu încredere, cu curaj”, a spus Maia Morgenstern.

Mihaela Rădulescu și fiul ei, Ayan, au și ei rude și prieteni în Tel Aviv

Mihaela Rădulescu și fiul ei, Ayan, au și ei rude și prieteni în Tel Aviv. Mihaela a fost puternic afectată de situația actuală din Israel și a avut o reacție în social media. „Am ales să tac pe multe subiecte, dar acesta îmi rupe inima. Teroriştii sunt cea mai rea parte a acestei lumi, cea mai dezgustătoare. Ei nu pot fi numiți ființe umane. Nici măcar bărbați. Sunt cea mai joasă formă de viață de pe această planetă. Mai rea decât șobolanii sau viermii. Și ar trebui exterminați, în consecință”, a fost primul mesaj al Mihaelei, care a revenit cu o nouă reacție.

„Uciderea copiilor, femeilor, bătrânilor, toți nevinovați, răpirea și sacrificarea lor este o adevărată tragedie. Una pe care umanitatea, orice părinte normal sau orice ființă umană nu ar trebui să o accepte sau să o ignore. Cu toții trebuie să ridicăm vocea, cel puțin. Dragoste și putere pentru fiecare israelian”, a mai scris Mihaela pe Instagram, care a fost căsătorită, în perioada 2004-2008, cu omul de afaceri israelian, Elan Schwartzenberg, tatăl lui Ayan.

Citește și: Maia Morgenstern, despre copilăria austeră: ”Nu aveam televizor. Eram de o lăcomie fără margini”

Citește și: Fiul Mihaelei Rădulescu a împlinit 19 ani. Ayan e un tânăr chipeș și atletic. Mesajul vedetei pentru băiatul ei

Vezi şi ce este un kibbutz din Israel!