Într-o carte scrisă de Angela Kelly, designer şi consilieră a reginei, volum care urmează să iasă pe piață, aceasta povestește cum a reacționat monarhul când i s-a făcut această propunere.

Amintim că clipul respectiv, devenit viral la vremea respectivă, a fost proiectat în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, fiind un eveniment în sine.

În cartea ei, „The Other Side of The Coin: the Queen, The Dresser and the Wardrobe”, autoarea, care colaborează cu monarhul de 25 de ani, povestește că a avut nevoie de doar „cinci minute” pentru a o convinge pe Elisabeta a II-a să apară în acel clip regizat de Danny Boyle.

„După ce l-am auzit pe Danny (Boyle,) i-am cerut secretarului privat al suveranei, Edward (Young), să mă lase să discut câteva minute cu regina”, a dezvăluit Angela Kelly.

Elisabeta a II-a s-a arătat amuzată de posibilitatea de a participa la acest proiect, dar a avut o condiţie: să aibă posibilitatea de a spune ceva în acel clip, în care avea să apară alături de cel mai cunoscut spion britanic, James Bond.

„Am coborât în fugă scările pentru a vedea dacă regina era liberă. A amuzat-o foarte mult ideea şi a spus că era de acord să apară în film, dar că trebuia neapărat să spună ceva. ‘Mai ales dacă Bond vine să mă salveze’, a spus veselă regina”, a adăugat Angela Kelly.

Potrivit autoarei cărţii, regina a schimbat puţin replicile, alegând să spună „Bună seara, domnule Bond”, în loc de „Bună seara, James”.

În acea secvenţă, celebrul agent 007 – interpretat de actorul britanic Daniel Craig – o salvează pe regină de la Palatul Buckingham, urcând-o într-un elicopter, din care sar amândoi cu paraşuta deasupra Stadionului Olimpic din Londra (în scena saltului cu paraşuta, suverana britanică a fost dublată de un actor-cascador).

Vezi și Scandalos sau de înțeles? Regina Elisabeta are un angajat și pentru asta!

Citește și: