„N -am mai scris demult din motive absolut obiective și nu aș fi facut-o nici azi, dacă azi nu ar fi ziua in care un copil de 5 ani nu ar fi condus pe ultimul drum…Giulia Tudor avea 5 ani…Acum aproape un an a fost diagnosticata cu sarcom Ewing, tratată la Bucuresti, unde a facut chimio si a fost operata…a venit acum 3 luni aici, in Italia, pentru evaluare….medicii mi-au spus : „Per Giulia e tardi….”…..Și, într-adevar pentru Giulia a fost prea tarziu . Stau si ma gandesc acum la ideea exceptionala de a construi o sectie de oncologie si radioterapie pediatrica la Bucuresti, la Ideea exceptională de a construi o casa pentru parintii copiilor bolnavi de cancer….Dar, Nu pot sa Nu ma gandesc ca e nevoie de o schimbare a mentalității, a modului de abordare a pacientului, de o implicare a statului , a responsabililor….Degeaba construim si dotam o secție pentru copiii oncologici daca pacienții vor face apel pe Facebook pentru sângele necesar pentru transfuzii, daca vor lipsi citostaticele, daca vor lipsi antibioticele, daca pacientii vor aduce de acasa medicamentele, daca medicii vor fi nevoiti sa adapteze protocoalele internaționale in functie de substantele de care dispun….Sunt perfect de acord cu construirea si dotarea sectiei respective, am donat și eu….dar, Ce facem dupa? Medicii pleaca în străinatate, asistentele sunt prost platite, sange Nu avem, citostaticele lipsesc….Și Ce se va întampla cu copiii din Craiova, Timisoara, Iasi etc….Nu-i poti aduce pe toti la Bucuresti….Acesti ignoranti responsabili cu sanatatea ar trebui puși la zid! Ar trebui obligați să participe la înmormântările unor copii ca micuta Giulia…ar trebui pusi ei sa stea pe Un scaun, dar Nu in fata unui pat gol…in fata unui pat in care se chinuie Un copil care face chimioterapie, sa-l vada, sa-l auda, saii tina ligheanul cand vomita…..sa nu fie lasati sa plece de pe scaunul ala până nu vin cu soluții, nu cu promisiuni si cu programe de sanatate care functioneaza doar pe hartie….Ramas bun, Giulia…o fetita pe care mi-o voi aminti mereu si care, in spital cu mama ei, își dorea să învețe să scrie ” Te iubesc!”…”,  a scris Magda pe Facebook.

Citește și: Copiii Angelinei Jolie și ai lui Brad Pitt au inimile frânte. Vor avea parte de cel mai trist Crăciun. Decizia plină de cruzime a actriței i-a întristat profund

Fiul ei a fost diagnosticat cu cancer în luna mai

Prezentatoarea TV şi soţul ei, Cosmin Stoian, se află de șase luni în Italia cu fiul lor, Vlad, care a fost diagnosticat cu cancer, în luna mai. Magda Vasiliu a publicat recent o imagine cu băiatul și cu soțul ei la malul mării, arătând că situația micuțului s-a îmbunătățit considerabil, iar Vlad a putut să iasă din spital. ”Eroii mei și marea mea”, a scris Magda în dreptul imaginii. Micuțul este însă destul de slăbit și merge în cârje.

Magda Vasiliu Stoian a vorbit pentru prima oară despre boala fiului ei la sfârșitul lunii iulie, după ce a încercat, fără succes, să obțină concediu medical. Pentru că avea nevoie de concediu medical pentru a fi alături de Vlăduț, Magda a apelat la instituțiile statului român, care nu au făcut altceva decât să-i pună piedici. ”Nu am vrut să-l expun pe Vlad, nu vreau compătimire și nici milă! Nu am nevoie! Am nevoie doar ca cineva cu putere de decizie să schimbe niște legi restrictive, făcute parcă la mișto, interpretabile și care nu-l ajută pe cetățeanul idiot ca mine, care cotizează zeci de ani degeaba! Pentru că sunt sigură că la fel ca mine au pățit o mulțime de alți părinți, care în momentul în care pleacă să-și salveze copilul, nu se gândesc la birocrație, legi și chichițe administrative care oricum n-aduc nimic bun”, a scris știrista atunci pe Facebook, sensibilizând întreaga țară.

Citește și: