Magda Vasiliu a trecut printr-un coșmar în urmă cu patru ani. Fiul ei, Vlăduț, a fost diagnosticat cu cancer la vârsta de 8 ani și prezentatoarea TV a fost nevoită să-și ducă fiul la o clinică din Italia. Deși a încercat să-și concediu medical ca să poată să fie alături de fiul ei, Magda s-a lovit de birocrația din sistemul sanitar românesc, iar în cele din urmă a renunțat la toată viața de aici și s-a mutat în Italia pentru a-și salva copilul cu orice preț. Și a reușit, Vlăduț a învins boala, însă acum trec iar prin clipe grele.

Cu toate acestea, Magda a ținut să le arate tuturor ce diferență este între România și Italia, în privința sistemului medical, unde autoritățile fac orice pentru a-i salva pe copii, precizând că acesta este motivul pentru care nu vrea să se mai întoarcă în țara ei.

„Acum cinci minute imi suna interfonul. Ies la poarta in halat si dau nas in nas cu o masina de carabinieri. Ma intreaba daca sunt mama minorului transportat cu elicopterul la Roma. „Cum se simte copilul?” Le spun ca acum e bine, ca ieri am fost externati. Mi au luat nr de telefon si ma vor suna pentru a merge la sediul lor ca sa completez niste hartii..Toata experienta asta cu Vlad mi a intarit ideea ca nu ma pot intoarce in Romania. Ambulanta chemata imediat dupa cazatura a ajuns instant, la spitalul din Viterbo il asteptau cu totul pregatit…i au calmat durerile imediat, au chemat anestezist care l a adormit pentru radiografie…I au vorbit non stop explicandu i ca e in regula, ca va fi bine..Doi infirmieri l au intrebat cu ce echipa de fotbal tine si daca are prietena😅…Nu mai spun de profesionalismul celor cu elicopterul. La aterizarea la Roma, pe langa ambulanta care l a preluat pe Vlad, era inca o autospeciala a pompierilor, iar salvarea noastra a fost escortata de o masina a carabinierilor pana la Bambino Gesu, desi Roma, fiind zona rosie, era oricum goala la orele la care am ajuns noi. De Bambino Gesu e inutil sa mai spun ceva, pentru ca despre profesionalismul, empatia si grija fata de pacienti am mai scris…Medicii de aici au fost si sunt mereu salvatorii copilului meu. Asa ca, chiar daca am momente cand ma gandesc sa ma intorc in Romania, nu am cum…Pentru ca nu stiu cand Romania va avea astfel de mecanisme care sa functioneze perfect in conditii de urgenta maxima. Mai avem mult pana departe…”, a scris Magda pe pagina ei de facebook.

Magda Vasiliu trece iar prin clipe grele cu fiul ei, care a fost operat de urgență după ce a căzut cu bicicleta și și-a rupt piciorul, având fractură de femur.

„Mami, am cazut cu bicicleta, nu mi mai pot misca piciorul drept. Vino!” Si m am dus la casa vecinilor, acolo unde Vlad plecase cu doar o jumatate de ora mai devreme. L am gasit pe jos, cu piciorul drept indoit in mod nefiresc. Acelasi picior la care are proteza. Nu stiu cand am sunat la salvare si nu mi aduc aminte ce le am spus exact. Stiu doar ca in cinci minute au fost acolo, l au suit pe targa si am plecat spre spitalul din Viterbo. Acolo ne asteptau deja.. I au facut un test covid, apoi l au adormit si l au trimis la radiografie. Rezultatul: fractura de femur. La acelasi picior…Mi se parea ireal. N avea cum sa fie asa. O doctorita imi spune: „Aranjam acum transferul la Roma, la Bambino Gesu. Avand in vedere istoricul lui medical e cel mai bine asa.” Si atunci mi a venit in cap ideea crunta ca fractura lui Vlad ar putea fi una patologica. Ca boala s a intors. Ca d aia se grabesc sa ne trimita la Roma. Am completat mecanic toate documentele posibile…A venit elicopterul si chiar daca mi era frica de muream de ideea de elicopter, de zbor, m am asezat cuminte unde mi au spus si am numarat minutele pana la aterizare. 13, in total pana la Roma. De aici, cu alta ambulanta, la spital…A intrat in sala, unde i-au facut o interventie premergatoare celei care a avut loc joi…Eram singura, la 3 dimineata in sala de asteptare de langa blocul operator, sperand sa fie bine…Atunci abia am realizat ca plecasem in trening, fara ochelari, ca n aveam nicio haina de schimb, ca mai aveam 9 la suta baterie, fara incarcator. Lasasem tv ul aprins, luminile la fel, animalele nemancate, totul descuiat…Au urmat doua zile oribile, insa joi, dupa operatie, acelasi medic care l a operat si acum patru ani, a iesit din sala si mi a spus ca e totul ok. Ca fractura a fost urata, dar ca n are legatura cu boala, nu e o fractura patologica ci una traumatica. Si sa stau linistita. Acum asteptam externarea pentru ca evolutia lui Vlad e buna…Cam asta am facut in ultima saptamana…Bine macar ca s a facut primavara. Si ca exista oameni fara de care nu m as fi descurcat zilele astea”, a spus Magda.

Citește și:

Unchiul lui Kate Middleton o pune la colț pe Meghan Markle: „Nu cred niciun cuvânt care iese din gura ei”

Îl recunoști? ”Această fotografie are 23 de ani…”