Pentru a-și putea lua concediu medical, o angajată de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSP) îi cere Magdei un tabel care să dovedească faptul că a fost internată în Italia, cu băiețelul ei.

Or, în Italia, protocolul spune că nu este necesară internarea în spital, medicii asigurând consultații la domiciu. Astfel, spune Magda Vasiliu, nu poate câștiga bătălia cu sistemul românesc, pentru că „ar trebui să le explic cât de birocrați și înapoiați suntem”.

Redăm mai jos postarea integrală de pe pagina de Facebook a Magdei Vasiliu

„Azi am inteles pe deplin ce inseamna asa zisa ” noapte a mintii”…..mai jos sunt trei poze ale unui document medical, emis de spital, datat 14.07.2017 si parafat de medicul care l vede constant pe Vlad…O angajata DSP Bucuresti ii cere prietenei mele care se lupta de o luna cu dosarul concediului medical un, ” tabelas” (!)…din care sa reiasa ca eu am fost internata cu copilul…Va dati seama ce nivel profesional a atins aceasta individa, daca ea nu cunoaste desfasurarea unui protocol oncologic…pentru ca ea are nevoie de un tabelas din care sa reiasa ca am fost internata intre 11 si 26 iulie. Nu , doamna! Nu am fost internata..am stat cu copilul meu acasa, avea aplazie medulara si vomita. Cam asa e vreo 10 zile dupa chimio…intre 11 si 26 iulie am facut vizite la spital, a facut analize, a fost consultat si evaluat.

In plus, conform documentului, Vlad are programate recoltare de sange si control, acasa!,, A domicilio”, scrie in certificatul medical!! Ca asa fac italienii…Fara sa perceapa un ban , trimit cadre medicale acasa la pacientii oncologici…Deci, cu ” tabelasul” nu ma pot prezenta in fata functionarei DSP, pentru ca nu l am! Si pentru ca mi e rusine sa le cer celor de la spital ” tabelase” – asta ar insemna ca trebuie sa le explic si cat de birocrati si inapoiati suntem! Doamna director de la DSP ar trebui sa afle ce probleme au unii subalterni !

Nu cunosc protocoale oncologice, probabil nu stiu ce e aplazia medulara, anemia etc !!! Dar lucreaza la DSP!!! Si vor tabele… eu n am tabele! Si poate asta o fi motivul pentru care prietena mea alearga de o luna cu acea mizerie de concediu medical, fara sa poata rezolva niste chestiuni teoretic simple, practic insa , imposibile…ca ,deh, n ai tabel, nu existi! Asa e la DSP Bucuresti…si n au decat sa nu mi mai dea nicio hartie, niciodata! Eu nu cer favoruri! Cer ceea ce mi se cuvine! In tara mea, o functionara DSP vrea tabele! Si e platita din bani publici…cati or mai fi ca ea?!?”

Azi am inteles pe deplin ce inseamna asa zisa " noapte a mintii"…..mai jos sunt trei poze ale unui document medical,…

Posted by Magda Vasiliu Stoian on 29 August 2017

Fiul Magdei, Vlăduț, în vârstă de opt ani, a fost diagnosticat în urmă cu trei luni cu cancer, fiind internat de urgență într-o clinică din Italia, unde face chimioterapie din trei în trei săptămâni. Pentru că avea nevoie de concediu medical pentru a fi alături de Vlăduț, Magda a apelat la instituțiile statului român, care nu au făcut altceva decât să-i pună piedici.

Foto: Facebook