Magda Catone e are o pasiune incredibilă pentru actorie, meserie pentru care aceasta este cunoscută și îndrăgită de către români, însă aceasta are și alte pasiuni, la fel de arzătoare.

Deși Magda Catone are o cariera de succes ca și actriță, ea putând fi văzută în această perioadă în serialul “Lasă–mă–mi place! Camera 609”, acest lucru nu a oprit-o să își exploreze și celelalte pasiuni pe care le are. La vârsta pensiei, actrița a terminat masterul la Facultatea de Teologie și urmează să susțină disertația.

Actrița a declarat că a urmat acest master pentru sufletul ei, dorindu-și să rămână într-un exercițiu de învățare, fără niciun fel de demonstrație, lucru pentru care își va susține disertația la toamnă sau chiar la iarnă, după ce se afișează termenul.

Actrița este mândră că a reușit să termine masterul la Facultatea de Teologie, fiind recunoscătoare că a reușit să primească note mari, pe care Magda Catone nu crede neapărat că le merită. Aceasta susține că experiența ei cu oamenii a fost una impresionantă, fiind surprinsă de înțelegerea pe care o au profesorii, dar și colegii ei, de vârsta fiului ei.

„Trebuie să își dai seama că obiceiul e să fii tânăr la facultate, nu ca mine, la vârsta a treia.

Mă simt foarte bine, n-am să zic că mă simt tânără, dar mă avântă și mă hrănește relația cu tinerii. Mă simt foarte bine cu colegi de seama fiului meu”, a spus actrița Magda Catone, conform evz.ro.

Pasiunea vine din familie, de când era copil, însă abia acum a reușit să o urmeze.

”Toți ne întrebăm dacă mai există ceva după ce nu vom mai fi. Cum spune Sorescu, «Oamenii vorbesc, se iubesc și mor. Oare mai există ceva?». Despre asta se ocupă Teologia, de felul în care am venit și de felul în care ne pregătim să plecăm și cum stăm în această ambianță a vieții”, a mărturisit la un moment dat Magda Catone, la Pro TV.

La 63 de ani, Magda Catone este studentă. Iată ce studiază actrița, la 10 ani de când a rămas văduvă

„Dacă nu voi preda după acest masterat, dacă nu voi fi profesoară, voi mărturisi. Cred că asta facem cu toții, mărturisim cine suntem. Suntem suma acestor lucruri pe care le învățăm și eu prefer asta”, a mai declarat Magda Catone, rămasă văduvă.

Așa a ales să trăiască actrița la 11 ani de la dispariția prematură a partenerului de viață, care a murit după luni întregi de suferinţă cruntă. Marele artist avea 62 de ani și a lăsat în urma sa un fiu pe nume Carol. Totuși, dacă el nu pleca din această lume, cei doi ar fi fost divorțați, pentru că depuseseră actele, a mărturisit recent actrița.

Are și un master în regie

Cunoscuta actriță a terminat și masteratul în regie în 2019, iar aceasta povestește cum colegii de clasă ai lui Carol erau colegii ei de clasă la masterat.

Magda Catone nu își mai dorește se înscrie la o altă facultate, dar își dorește să învețe o limbă străină, primele variante la care se gândește fiind franceză și spaniolă.

magda-catone_1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Dem Rădulescu a picat-o pe Magda Catone la examenul de admitere

Puțină lume știe că familia Magdei Catone și-a dorit ca aceasta să urmeze studiile la ASE, însă ea și-a dorit să își urmeze pasiunea pentru actorie, deși primele examene nu au fost ușor de luat.

Actrița povestește cu plăcere despre momentele în care și-a dat seama că teatrul și actoria sunt ceea ce trebuie să facă în viață, amintind despre cum avea talentul de a capta atenția, de a-i face pe ceilalți să se amuze atunci când era copil.

Magda Catone avea în repertoriu poezii foarte grele, pline de tragedie, ce nu îi erau potrivite, iar în timpul primei probe, Dem Rădulescu și-a dat seama că textul nu o punea în valoare, astfel actrița a picat prima probă, care era una eliminatorie.

După un an de pregătire, timp în care Magda Catone învăța și pentru admiterea la ASE, dar și pentru admiterea la teatru, actrița a reușit să treacă de toate examenele, fiind prima pe linie până la examenul final și intrând a doua la facultate.

Magda Catone a absolvit Academia de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 1982, la clasa lui Amza Pellea și a lui Ion Cojar.

Viață activă la pensie. Ce face în fiecare duminică

Actrița are o viață plină chiar și la această vârstă, dat fiind că joacă în serialul de la Antena. Totuși, încearcă să-și țină duminica doar pentru ea, pentru că e ziua în care merge la biserică.

”Dimineața mă duc la biserică și încerc să îi conving și pe cei care îmi fac programul să respecte acest interval, dar repet, câteodată și duminica după-amiază… vreau, nu vreau… se întâmplă să muncesc. Pentru că foarte mulți din colegii mei, fiind ca și mine ocupați, pot oferi interval de lucru pentru alt proiect după terminarea filmărilor.

Nu totdeauna terminăm la 19.00, dar aproape cam asta e ritmul, noi de aici avem liber doar sâmbăta și duminica”, mărturisea ea într-un interviu pentru Ciao.

Cum se relaxează, totuși? ”Legat de relaxare, cel mai mult îmi place să merg pe bicicletă. M-am mutat într-o casă în Pipera, am niște străzi largi, frumoase, noi. Toată vara am zis că voi aduce acolo, la casa cea nouă, bicicleta, dar…. se va întâmpla curând.

N-am pierdut prea mult, pentru că pe căldurile astea, greu era de crezut că o să te mai plimbi cu bicicleta și în timpul zilei. O să dea sigur, cum au fost toți anii ăștia, Dumnezeu, o toamnă mai lungă și o iarnă mai blândă, să pot să exersez în felul ăsta, pentru că e o formă de eliberare, așa prin exercițiu fizic. Și mersul la piscină mă face să mă relaxez și să visez subacvatic”, a mai spus actrița.

Aceasta își duce zilele alături de motanul ei, Coca. ”Acum stau cu motanul Coca, care, de fapt, se numește Cocaină. Are și un nume, dar are și un diminutiv, Coca”, a mai povestit actrița.

Vezi și La 11 ani distanță de la moartea soțului ei, Magda Catone face mărturisiri. Depusese actele de divorț, dar sentința nu s-a mai dat. Acum a explicat ce s-a întâmplat dar și Magda Catone a împlinit 65 de ani. Ce spune actrița despre fiul ei cu Șerban Ionescu: „Relația mea cu Carol este completă, mă hrănește total”

Citește și:

Actorii din „Friends”, primul mesaj după moartea colegului lor Matthew Perry. Tot Hollywood-ul e în doliu

La 11 ani distanță de la moartea soțului ei, Magda Catone face mărturisiri. Depusese actele de divorț, dar sentința nu s-a mai dat. Acum a explicat ce s-a întâmplat