Lucian Mîndruţă a ajuns la momentul bilanţului din viaţa personală şi, după o scurtă evaluare, a tras câteva concluzii pe care le-a făcut publice pe contul său de Facebook. S-a referit mai ales la postura de părinte, atingând însă și latura profesională. Iar adevărul la care a ajuns e deopotrivă vesel și trist.

„E ultima zi în care mai am copii. Pentru că cel mai mic face 18 ani. Și nimeni nu mi-a spus că vor fi cei mai grăbiți 18 ani din viață mea”, notează jurnalistul despre fiul său cel mic, Matei, într-unul dintre mesajele sale publice, în care îşi deschide sufletul.

Am citit știri pentru popor, în loc să le citesc lor. A fost cea mai proastă afacere din viața mea”

„Am acasă o casetă cu nașterea ultimului. Dar nu e nevoie să dau play. Îmi aduc aminte perfect degetele roz și lungi, și figura lui uimită, poate chiar mai uimită decât a mea. V-o pot povesti pe ore și minute. A fost ieri. Și totuși, s-a întâmplat acum 18 ani.

Și nimeni nu mi-a spus, nimeni nu m-a prevenit: vezi că și dacă le citești povești, și dacă ești la slujba în vremea asta, ei tot vor crește. Tot se vor face mari”, mai spune, cu strângere de inimă, Lucian Mîndruţă.

„Eu am fost la job în acești ani ai poveștilor. Am citit știri pentru popor, în loc să le citesc lor. A fost cea mai proastă afacere din viața mea. M-am ales din jobul ăla cu o casă și-o mașină, care acum ruginește încet-încet. N-a meritat. Amintirile țin cu mult mai bine. Sunt mult mai hrănitoare pentru suflet”, e părerea jurnalistului.

„Noroc că ei sunt mari și bine. Doar eu nu sunt. Și nimeni nu mi-a spus că povestea citită copiilor nu e doar amintirea lor, e și a ta. Și îmi lipsește teribil.

Și seara, când mă uit la televizor și văd prezentatori de 30 ani cu copii acasă vorbind la 9, la 10, la 11 în noapte, îmi vine să-i sun după și să le spun: „Băi, nu merită!”. Singura glorie care rămâne e aia de părinte. Singura celebritate care merită efortul e aceea de a fi cunoscut mai bine de copiii tăi…”, crede el.

baietii-lui-Lucian-MindrutaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Are doi copii deja mari

Într-un interviu acordat anul trecut revistei OK!, Lucian Mîndruţă şi-a mai exprimat acest regret, semn că revelația sa nu e una nouă. „Mi se spune că sunt absent ca tată. Chiar şi când sunt acolo, nu sunt acolo. Acum încerc să reconstitui un pic istoria familiei noastre, să retrăiesc copilăria lor căutând imaginile vechi şi adăugându-le într-o colecţie. Nu am trăit-o atunci şi o trăiesc acum, în reluare”, recunoaște el cu regret.

Lucian Mîndruţă are doi băieţi cu soţia sa, medicul Ioana Mîndruţă, pe Mihai (20) şi pe Matei (18). Ioana mai are o fiică mai mare, pe nume Andreea.

Vezi și Lucian Mîndruţă a devenit bunic la 52 de ani! Cum arată nepoțelul lui

Citește și:

Cine e soția lui Nicușor Dan, prima doamnă a Bucureștiului. Mirabela Grădinaru l-a făcut tătic pentru a doua oară

Kate Middleton, lecție de stil și pe ploaie. A turnat cu găleata, dar a fost impecabilă la petrecerea din grădina Palatului Buckingham