Într-un interviu recent, în podcastul Me, Myself & My Work”, influencerița și modelul plus-size i-a explicat Andrei Pintican ce dorește cu adevărat să transmită oamenilor, care e misiunea sa.

Povestind despre cum poți sa vindeci imaginea negativă pe care o ai despre propria persoană, cum te ajută această mentalitate în lupta cu body shaming-ul și majoritatea standardelor de frumusețe care se promovează în societatea actuală, Lorelei a explicat că promovează “normalizarea tipologiilor corporale”. Până la urmă ceva de bun simț, un val care în Vest a luat amploare.

”Nu pot să mă supăr că oamenilor li se pare ciudat că sunt grasă și apar la televizor sau îmi permit să port o fustă scurtă sau să mă pozez în chiloți, pentru că ei nu au mai văzut așa ceva și e nevoie de un proces de educare”, explică tânăra care are 50.000 de urmăritori pe Instagram, semn că destui oameni sunt deschiși la ideile ei.

”Suntem blocați în stadiul de liceeni răutacioși!”

Deși pare extrem de încrezătoare în propria persoană, tânăra recunoaște că s-a lovit de prejudecătiile angajatorilor la interviuri, dar și de diversele apelative răutăcioase ale colegiilor: “Suntem blocați în stadiul de liceeni răutacioși; în momentul în care ești gras dezvolți miștoul de tine și accepți ca prietenii să iti zică așa ca să aparții grupului repectiv”.

Într-o societate care promovează încă body shaming-ul și valorizarea femeilor se face “în funcție de cât de frumoasă este sau câte kilograme are”, Lorelei crede în echilibru și în promovarea corectă a realității, în toată diversitatea ei, după cum se poate vedea în podcastul de mai jos:

“Nu îndemn oamenii să facă ce fac eu. Eu pur și simplu sunt un om pe acestă hartă (a vieții), un om care își trăiește viața, având acest corp, fericită cu el și făcând ce face și orice alt om…

Eu nu am spus niciodată că de azi declar partidul grăsuțelor unite și de astăzi trebuie să fiți grăsuțe ca să fiți fericite” – e mesajul ei. Sigur, poți încerca să slăbești, dar există și alternativa de a fi fericit și împlinit în corpul tău, așa cum e Lorelei, de 33 de ani, care nu se sfiește să se pozeze în desuuri sexy, cu formele la vedere.

lorelei-o-frumusete-atipicaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 19

Câte kilograme are Lorelei

Înainte de participarea la America Express, Lorelei declara că are 84 de kilograme și promovează un concept care este adesea privit cu ochi critici: senzualitatea femeilor cu forme. Aceasta susține că își dorește să fie un exemplu pentru toate cele care se regăsesc în povestea ei și că speră să schimbe mentalitatea oamenilor cu privire la persoanele „cu forme”.

„Nu vreau să fiu doar această grasă care se îmbracă drăguț, îmi doresc realmente să schimb ceva în percepția femeilor cu forme din țara asta. Aș vrea ca toate să se simtă mândre de corpul lor. Și să conștientizeze că nu trebuie să respecți vreun standard sau să te încadrezi într-un șablon impus de societate. Viața e prea scurtă să ne pierdem vremea cu insecurități și complexe.

Cred ca româncele au nevoie de o imagine reală și autentică, în care să se regăsească. Să înțeleagă că celulita există și că vergeturile apar pe unde nici cu gândul nu gândești. Că multe femei se confruntă cu asta și e normal să fie și așa”, spunea ea.

Lorelei vorbeste adesea despre body positivity și este de părere că senzualitatea se aplică și în cazul celor care nu se încadrează în tipare. „Încerc să fiu vocea femeilor ca mine, care se luptă să găsească un model cu care să rezoneze; pentru toate acelea care nu reușesc să se uite în oglindă și să-și spună: îmi iubesc corpul; pentru toate femeile care duc războaie cu trupul lor, nu se simt confortabil cu ele și încearcă să-și recapete încrederea în ele însele.

Uite, eu cred foarte tare că o femeie poate fi atrăgătoare, chiar dacă are câteva kilograme în plus, dar această reprezentare este foarte rară”, mai spune modelul.

Filosofia lui Lorelai

De asemenea, aceasta folosește termenul „grasă” și când vorbește despre sine, fără să îl considere ca fiind înjositor. „Oare să fii grasă e chiar cel mai grav lucru care ți se poate întâmpla să fii pe lumea asta? În percepția oamenilor, să fii grasă înseamnă atât de multe lucruri: că ești urâtă, ne-sănătoasă, leneșă, proastă”, a explicat Lorelei. Ea nu vede însă lucrurile așa.

Admite că ani buni s-a luptat să slăbească, iar dietele și programele date de nutriționiști au funcționat doar atât cât le-a ținut. A renunțat să mai ducă această luptă. Acum e fericită în pielea ei, este atentă la alimentație, dar nu-și refuză nicio plăcere. Mai mult, merge de mai multe ori pe săptămână la sală.

Duce o viață normală, făcând aceleași lucruri pe care le face o tânără cu 20 sau 30 de kilograme mai slabă: urcă pe munte, merge la plajă și poartă fustă scurtă, atunci când are chef.

Vezi și Zarug și Lorelei au explicat ce s-a întâmplat înainte de a fi eliminați de la Asia Express: „Ne-am făcut toate misiunile”

Citește și:

Actrița Victoria Răileanu s-a măritat pe o barcă, în Grecia, apoi a plonjat în apă. Imagini de la cununia inedită

Andreea Ibacka: ”Ne pregătim din februarie pentru această zi”… Moment în premieră pentru Namiko, la doar 5 ani!