„Într-o zi ne vom revedea să ne continuăm dansul, mami. 26.01.2020 a fost cea mai neagră zi din viața mea. Sunt întrebată des cum se poate trece peste o astfel de durere? Nu se trece peste. Rămâne cu tine şi tu vei învăța să trăieşti cu ea. Sunt dureri care ne schimbă pentru totdeauna… în ce fel, depinde de noi. Acum, te rog, îmbrățişează-ți părinții pentru mine”, a scris Lora, pe Instagram, în dreptul unei imagini cu mama ei.

Mama Lorei s-a luptat cu o formă agresivă de cancer la sân

Mihaela Petrescu, mama Lorei, a murit pe 26 ianuarie 2020, după ce ani la rând a luptat cu cancerul la sân. În 2013 a fost diagnosticată cu cancer, iar în 2014 a fost operată la Spitalul Universitar Fatih, din Istanbul. În timpul operației i-a fost amputat sânul stâng.

„Mama mea a fost răpusă de cancer la sân. Am atins un prag al durerii atât de mare, că mi s-a transformat tot, minte, spirit. Mama mea a fost hiper sensibilă. După ce a murit tata, ea nu și-a mai refăcut viața. Eu atunci aveam 4 ani. Tatăl meu a fost medic chirurg urolog, iar ei s-au cunoscut în campus. Mama era studentă la Farmacie, amândoi studenți la Iași. (n.r. tatăl Lorei a murit într-un accident rutier)

Încă de când eram eu la liceu mama se plângea de niște junghiuri la sân. Avea niște noduli, de când eram eu la liceu. Aveam 30 de ani când i-am cumpărat o casă mare în Județul Vaslui, cu teren mare, pentru că ea voia să stea în natură. Ca să merg în vizită la ea și să văd că ea deja era cu sânul bandajat.

Deja crăpase sânul. Ea nu a fost diagnosticată. Am avut o discuție foarte dură cu ea. Ea a început să zică ce-și dorește să construiască în curte și eu eram șocată. I-am zis așa: dacă vrei să mai fii mama mea, te duci mâine dimineață la Iași, la doctor. A doua zi de dimineață, ea era plecată la Iași și a început chimioterapia”, a povestit Lora detalii cutremurătoare din familia ei, în cadrul podcastului „Acasă la Măruță”.

lora-si-mama-eiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

„În momentul în care s-a dus i-am citit o ultimă rugăciune”

„Am vândut tot și am adus-o în București. Am operat-o în Turcia, era eliminat cancerul complet. În aceeași perioadă, am suferit și eu o operație laparoscopică în Turcia. La cinci ani, au început să-i apară chestii, un ser, niște bubițe, în același loc, dar iar nu a zis nimic. A început radioterapia. Cancerul recidivase și s-a dus în metastaze osoase.

A fost nasol, la sfârșit doctora nici nu ne-a mai răspuns la telefon. Am aflat ce înseamnă îngrijri paleative. În momentul în care s-a dus i-am citit o ultimă rugăciune pentru trecerea pe lumea cealaltă”, a mai povestit Lora la podcastul lui Cătălin Măruță.

Citește și: Motivul pentru care Lora s-a filmat, în lacrimi, pe Instagram. A povestit totul la TV

Citește și: Andreea Ibacka, dezvăluiri dureroase: „Am fost suspectă de cancer la sân. Aș fi simțit uneori nevoia să urlu”

Citește și: A aflat că are cancer la sân după o vizită la muzeu. E incredibil ce a dat boala de gol!

Citește și: Mircea Sandu: „Mă lupt cu al treilea cancer”. Cu lacrimi în ochi, fostul șef al FRF face dezvăluiri cutremurătoare